fbpx

Limoncello

Deze likeur, die zijn oorsprong uit het zuiden van Italië kent, wordt gemaakt door citroenschillen gemiddeld een maand te laten weken in graanalcohol. Dit drankje wordt vaak gedronken als vervanging van een dessert na het eten, het is dan ook een zoet drankje met intense citroen smaak, maar zonder de zuurheid ervan.

Limoncello is hoog in alcohol percentage, gemiddeld tussen de 28-32%. Het wordt dan ook na de maaltijd gedronken, het is dan ook een digestief. Deze worden na de maaltijd gedronken omdat het de vertering zou helpen na een machtige of volle maaltijd.

Deze digestief is het best gedronken wanneer die heel koud is, je kan hem dus het best in de vriezer bewaren! Het wordt meestal gedronken na de maaltijd maar kan ook als zoetstof gebruikt worden in een cocktailrecept!

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst credits: thespruceeats.com

https://social.tippr.nl/limoncello-2

Laatste artikelen

Trendrapport 2024: Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg