fbpx

Love for witlof

Veel mensen kennen witlof als de oubollige groenteschotel uit de oven met kaas en ham. Lekker, maar niet erg speciaal. Toch lijkt witlof een spectaculaire comeback te maken. Witlof is een typisch Nederlandse/Vlaamse groente die vooral hier en in Noord Frankrijk wordt gekweekt. Leuk feitje is ook dat de groente in het donker gekweekt wordt, waardoor de bladeren wit blijven. Het is hetzelfde met witte asperges, die worden ook groen zodra ze boven de grond komen.
In witlof zitten verrassend veel gezonde aspecten, wat goed past bij de healthy trends van deze tijd. Er zitten nauwelijks calorieën in en de groente bevat veel vitamine C en kalium. Witlof is goed voor de spijsvertering omdat er probiotische stoffen in zitten. Dit verbetert de afgifte in de galblaas en dit helpt de lever. Om hier optimaal gebruik van te maken kun je de witlof het beste als sap of smoothie tot je nemen. Witlof is een veelzijdige groente en dankzij nieuwe manieren van teelt zo goed als het hele jaar verkrijgbaar.
Het is leuk om met de groente te experimenteren als basis voor een salade of te wokken. Als je de witlof lang in de oven doet kun je de krokante witlofbladeren heel makkelijk in tapenades, kaasjes of hummus dippen. Een goede gezonde vervanger voor op de borrel plank dus!

Bron: dehippevegetarier.nl

https://social.tippr.nl/love-for-witlof

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg