fbpx

Love for witlof

Veel mensen kennen witlof als de oubollige groenteschotel uit de oven met kaas en ham. Lekker, maar niet erg speciaal. Toch lijkt witlof een spectaculaire comeback te maken. Witlof is een typisch Nederlandse/Vlaamse groente die vooral hier en in Noord Frankrijk wordt gekweekt. Leuk feitje is ook dat de groente in het donker gekweekt wordt, waardoor de bladeren wit blijven. Het is hetzelfde met witte asperges, die worden ook groen zodra ze boven de grond komen.
In witlof zitten verrassend veel gezonde aspecten, wat goed past bij de healthy trends van deze tijd. Er zitten nauwelijks calorieën in en de groente bevat veel vitamine C en kalium. Witlof is goed voor de spijsvertering omdat er probiotische stoffen in zitten. Dit verbetert de afgifte in de galblaas en dit helpt de lever. Om hier optimaal gebruik van te maken kun je de witlof het beste als sap of smoothie tot je nemen. Witlof is een veelzijdige groente en dankzij nieuwe manieren van teelt zo goed als het hele jaar verkrijgbaar.
Het is leuk om met de groente te experimenteren als basis voor een salade of te wokken. Als je de witlof lang in de oven doet kun je de krokante witlofbladeren heel makkelijk in tapenades, kaasjes of hummus dippen. Een goede gezonde vervanger voor op de borrel plank dus!

Bron: dehippevegetarier.nl

https://social.tippr.nl/love-for-witlof

Laatste artikelen

Pacha Ibiza verlaagt prijzen met 70% – prijsflexibiliteit

We hoeven je niet te vertellen dat marges onder druk staan. Inkoop, personeel, energie, alles is duurder. Tegelijkertijd letten gasten steeds meer op hun...

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg