fbpx

Makreelseizoen

De makreel is helemaal in zijn nopjes. Het is namelijk zijn seizoen. De makreel is lekker vet, hoog op smaak en betaalbaar. Wat willen we nog meer. Om de makreel even in het zonnetje te zetten delen wij met jullie dit heerlijke recept van crostini met makreel. Makkelijk om te maken en een feest voor de gasten.

(24 hapjes)
Wat hebben we nodig:
– 1 stokbrood
– 2 el olijfolie
– 295 g gegrilde paprika
– 290 g gerookte makreelfilets in zonnebloemolie
– 12½ g bieslook
– 200 g zuivelspread bieslook light

Hoe maken we dit:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en snijd de kapjes van het stokbrood en snijd het brood in schuine sneetjes per portie.
2. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de sneetjes brood met de olie. 3. Bak ze in het midden van de oven in ca. 10 min. goudbruin en krokant.
4. Laat ondertussen de paprika’s uitlekken en snijd in schuine dunne repen.
5. Laat de makreel uitlekken en verwijder eventueel het vel.
6. Snijd de bieslook fijn.
7. Besmeer de crostini met de zuivelspread en verdeel de paprikareepjes en makreel erover. 8. Garneer met de bieslook.

Foto credit: Unknown

https://social.tippr.nl/makreelseizoen

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg