fbpx

Matcha latte frappé

We kunnen tegenwoordig geen drankje meer nuttigen zonder dat hij uit tien opeenvolgende woorden bestaat, maar toch zijn wij verliefd op deze matcha latte frappé. Zeker het proberen waard, want door de heerlijke smaak en de gezellige kleuren is dit zeker een topper voor je gasten.

Wat hebben we nodig?
Ingrediënten voor 1 glas
– 1 tl matcha
– 60 ml gekookt water, af laten koelen tot 80 graden
– 100 + 40 ml sojamelk
– Flinke hand ijsklontjes
– Evt. kneepje honing

Hoe maken we dit?
1. Klop de matcha met het gekookte water op (met een bamboe whisk) totdat het schuimig is. Laat het afkoelen.
2. Doe de matcha met de ijsklontjes en 100 ml sojamelk (en eventueel een kneepje honing) in de blender en maal dit tot een gladde massa.
3. Schuim de rest van de sojamelk op in een melkschuimer.
4. Schenk de iced matcha latte in een mooi glas en verdeel het melkschuim over de bovenkant.

Foto en recept: Uit Paulines Keuken

https://social.tippr.nl/matcha-latte-frappe

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg