We kunnen tegenwoordig geen drankje meer nuttigen zonder dat hij uit tien opeenvolgende woorden bestaat, maar toch zijn wij verliefd op deze matcha latte frappé. Zeker het proberen waard, want door de heerlijke smaak en de gezellige kleuren is dit zeker een topper voor je gasten.
Wat hebben we nodig?
Ingrediënten voor 1 glas
– 1 tl matcha
– 60 ml gekookt water, af laten koelen tot 80 graden
– 100 + 40 ml sojamelk
– Flinke hand ijsklontjes
– Evt. kneepje honing
Hoe maken we dit?
1. Klop de matcha met het gekookte water op (met een bamboe whisk) totdat het schuimig is. Laat het afkoelen.
2. Doe de matcha met de ijsklontjes en 100 ml sojamelk (en eventueel een kneepje honing) in de blender en maal dit tot een gladde massa.
3. Schuim de rest van de sojamelk op in een melkschuimer.
4. Schenk de iced matcha latte in een mooi glas en verdeel het melkschuim over de bovenkant.
Foto en recept: Uit Paulines Keuken