fbpx

Max ten Kate – restaurant Goud

Zelfstandig werkend kok Max ten Kate werkt bij restaurant GOUD in Rotterdam. Deze loyale en harde werker is deze maand genomineerd als TOPPR door de trotse eigenaren van GOUD, Herman den Blijker en Nick de Kousemaeker. Max houdt ervan om goed voorbereid aan het werk te gaan. Dankzij hem is de keuken altijd op orde, wat zorgt voor een prettige en overzichtelijke werkomgeving voor het hele team.

TIPPR app gratis downloaden?



MAX TEN KATE
TOPPR van MAART

Horeca Topper Horecava

Op wat voor manier bereid Max zijn werk voor?

Door zijn werkzaamheden goed te plannen, behoudt Max het overzicht in de keuken. Juist doordat hij van zichzelf weet dat hij van nature chaotisch is, neemt hij ruim de tijd voor een goede voorbereiding. Dat hij hiervoor vaak eerder naar zijn werk gaat en later stopt, vind hij niet erg. Wanneer er nog geen collega’s aanwezig zijn, kan hij in alle rust de voorraad nalopen en de spullen voor de dag klaarzetten.

’s Avonds neemt hij vaak nog even de tijd om gerechten klaar te maken, waar hij gedurende de dag niet altijd tijd voor heeft, zoals ijs en boter. Dat geeft hem een goed gevoel. Wanneer er die dag gasten naar de keuken zijn gekomen om hun complimenten uit te spreken over het eten – wat regelmatig gebeurt – dan is zijn doel behaald. 

Waar komt zijn passie in het werk vandaan?

Als kind stond Max al met zijn vader in de keuken om samen heerlijke gerechten te bereiden, vooral uit de Spaanse en Franse keuken. Daar ontstond zijn passie voor koken. Hij genoot van het werken met verse ingrediënten, mooi opgemaakte borden en de verbindende factor wanneer hij met zijn familie rond de tafel zat om het eten te delen. Hij wist toen al dat hij later kok wilde worden. Na zijn koksopleiding kwam hij eerst bij een à la carte restaurant te werken. 

Sinds anderhalf jaar werkt Max bij restaurant GOUD waar een vast 5-gangen menu wordt gehanteerd voor het diner. Dat vraagt in de keuken om een andere aanpak. Doordat de gasten hetzelfde menu krijgen, kan eerder worden begonnen met de mise-en-place. Hierdoor is er meer rust en ruimte voor de andere werkzaamheden, bijvoorbeeld voor het mooi opmaken van de borden.

Het oog voor kwaliteit bij restaurant GOUD spreekt Max erg aan. Nick de Kousenaeker heeft hem hierin op een heldere en prettige manier getraind. Inmiddels is Max zelf een voorbeeld voor de leerling-koks die meedraaien in de keuken. Hij neemt deze verantwoordelijkheid heel serieus.

Wat voor TIP heeft Max voor mensen die in de horeca werken? 

“Blijf jezelf uitdagen om het werk interessant te houden. Grijp de kansen aan die je worden aangereikt, ook al vind je het misschien spannend en ben je bang dat je het niet kunt. Alleen op die manier leer je en blijf je jezelf ontwikkelen. Maak je uren, kijk goed naar de kundigheid van anderen en durf te vragen”, tipt Max.

Naast zijn werk als zelfstandig werkend kok, krijgt Max bij restaurant GOUD de ruimte om te experimenteren met gerechten en te oefenen met verschillende technieken. Van Herman den Blijker heeft Max op dit gebied al veel geleerd.  

Maak je uren, kijk goed naar de kundigheid van anderen en durf te vragen

Max ten Kate – Restaurant Goud

Als TIPPR willen we Max feliciteren dat zij de TOPPR van maart is. Er zullen er in 2023 nog 9 volgen. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

Horeca TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s. Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Missie

Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.

Visie

Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.

Doelstelling

Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers. 

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan. Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

Tekst credits: Esther Derks

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Profiteer van het EK met Speciale EK-cocktails

Het EK nadert snel, en als horecaondernemer heb je de perfecte gelegenheid om hiervan te profiteren. Door EK-gerelateerde extra's aan te bieden, kun je...

Het belang van EBITDA in de horeca

Als horecaondernemer kan EBITDA je waardevolle inzichten bieden in je bedrijfsvoering. EBITDA, afgeleid van Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization, onthult de zuivere...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg