Geurt Jan Heikamp – Café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen
Horeca–TOPPR gezocht! Wij zijn op zoek naar nominaties voor de horeca–TOPPR van het jaar.
Elke maand zetten we een hardwerkende horecamedewerker in de schijnwerpers die zich onderscheidt door zijn of haar uitzonderlijke bijdrage aan de horeca. Deze TOPPR’s zijn de drijvende kracht achter de ‘huiskamer van Nederland’ en verdienen erkenning en waardering. Tijdens de Horecava zullen we uit deze 12 genomineerden de TOPPR van het jaar bekendmaken.
Ook eenTOPPR nomineren?
Elke horecawerknemer is een TOPPR
Ontdek hoe je een horeca-toppr kunt nomineren en laat je inspireren door de verhalen van de genomineerde TOPPR’s die al in de schijnwerpers hebben gestaan. Draag bij aan het creëren van meer waardering voor horecamedewerkers door jouw TOPPR te nomineren!”
Horecamedewerkers staan onder enorme druk door het personeelstekort. Ze draaien vaak extra uren en dagen. Waardering voor deze hardwerkende collega’s is zeker in deze tijd cruciaal. Een tip (fooi) is tegenwoordig een uitzondering, terwijl de waardering van de gasten juist zo’n belangrijke motivatie is voor het personeel. Werken in de horeca is namelijk passie voor gastvrijheid.
Bij TIPPR hechten we veel waarde aan het belichten van de verhalen van deze toegewijde horecamedewerkers. Daarom kiezen we op de laatste dag van elke maand, één horeca-toppr om in de schijnwerpers te zetten en onze waardering te tonen.
Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om ons personeel extra waardering te tonen. Het horecavak wordt nog wel eens onderschat en soms zelfs gezien als een bijbaan. Toch is werken in de horeca verre van verspilling, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk versterkt.
Door het bewustzijn te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat leidt tot meer begrip en respect voor het vak. Het aanbieden van een TOPPR‑platform voor de horeca draagt bij aan deze waardering en kan de tevredenheid van medewerkers verder verhogen.
Missie
De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca‑TOPPRs wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.
Doelstelling
Ons doel is om elke maand een horecamedewerker te eren met de titel TOPPR van de Maand. Uit deze maandwinnaars kiest vervolgens een publieksjury de TOPPR van het Jaar, die de First Plate Award ontvangt, een schaal die symbool staat voor pure gastvrijheid (want in de horeca begint alles op een bord). Samen met vijf strategische partners bundelen we onze krachten om dit initiatief breed uit te dragen en onze waardering voor het vak echt te versterken.
Wat houdt een horeca-toppr in?
Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen.
Waarom wil je horeca-toppr zijn?
Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven.
Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!
Wanneer ben je een horeca-toppr?
Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd.
Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen?
Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan. Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan.
Ben jij de horeca-toppr van het jaar?
Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is.
Waarom doen we dit?
Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven.
Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium.
Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!
Horeca TOPPR gezocht!
Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR’n.
Nu je hier toch bent …
Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?
Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier
“Sbagliato” is een Italiaans woord dat “fout” of “vergissing” betekent. In de context van cocktails verwijst het naar de Negroni Sbagliato, een variatie op...