fbpx

Tess van der Meer – Hotel Arsenaal Delft 

De TOPPR van de maand mei is Tess van der Meer, cocktailbar medewerker bij Hotel Arsenaal Delft by Westcord. Tess van der Meer maakt in de horeca met aanstekelijk enthousiasme de lekkerste cocktails voor haar gasten en is daarmee de TOPPR van de maand mei.

TIPPR app gratis downloaden?



Tess van der meer
TOPPR van mei

Horeca Topper

Wat betekent gastvrijheid in de horeca voor Tess van der Meer?

Naast het verzorgen van een drankje in de Gastrobar in het hotel, gaat het ook om de beleving daaromheen en interactie met gasten. Als cocktailbar medewerker informeert Tess de gast over de uitgebreide cocktailkaart en luistert goed naar specifieke wensen.

Bij het drankje serveert ze een glas water, nootjes en crackers met een dip. Daardoor voelt de gast zich extra welkom en gezien. 

Tess neemt bewust de tijd om een praatje te maken. Ze voelt daarin de gasten goed aan. De interactie met mensen is voor haar een belangrijk onderdeel van het werk.

Ze krijgt vaak vragen over de historische binnenstad en het monumentale pand uit de 17e eeuw, waarin het boetiekhotel is gesitueerd. 

Tess vertelt graag over de geschiedenis van dit voormalige wapendepot en over de opslag van Oost-Indische specerijen. Het is een wisselwerking, want andersom leert ze ook weer van de gasten.

TOPPR van de maand mei Tess van der Meer van Hotel Arsenaal Delft by Westcord
Tess van der Meer – Hotel Arsenaal Delft by Westcord 

Waar komt haar passie voor het vak vandaan?

Vanaf haar zestiende werkt Tess in de horeca achter de bar. De sociale omgang met haar collega’s en de gasten heeft haar altijd aangetrokken. Na haar opleiding aan de hotelschool liep ze stage in een hotel op Malta. 

Vorig jaar begon ze als stagiair bij Hotel Arsenaal in Delft. Ze werkte als front office medewerker, ontbijt medewerker, leerde cocktails shaken en het klaarmaken van culinaire borrelplanken. 

In september gaat Tess fulltime in dienst als cocktailbar medewerker bij Hotel Arsenaal in Delft. Onder leiding van bartender Sybren leert ze hoe je cocktails samenstelt. Vol bewondering kijkt ze mee hoe Sybren een nieuwe cocktailkaart creëert met zes unieke, signature cocktails.

Sybren leert Tess de fijne kneepjes van het vak. Hoe de perfecte balans wordt verkregen tussen zoet, zuur en bitter en hoe je de smaak eventueel aanpast aan de wensen van de gast. 

Die perfecte balans vindt Tess zowel in de cocktails als in haar werk. Haar baan in de horeca bevat voor haar de juiste ingrediënten om ervoor te zorgen dat ze het met plezier doet.

Namelijk: de interactie met de gasten, de mogelijkheid om nieuwe dingen te leren en creativiteit. In de toekomst hoopt ze zelf haar eigen cocktail te creëren.

Door de energie die ze hiervan krijgt, kan ze zich ook flexibel opstellen naar haar collega’s in het Hotel Arsenaal in Delft. Ze valt moeiteloos in voor een zieke collega en ze vindt het niet erg om af en toe wat extra werk te verrichten. 

Wat voor TIP heeft Tess van der Meer voor mensen die in de horeca werken

Binnen de horeca kun je veel verschillende soorten banen vinden. Tess adviseert om te luisteren naar wat bij jou past, want het is hard werken.

“Geeft jouw horecabaan je positieve energie, dan zit je op de goede plek. Is dit niet het geval, blijf dan niet hangen en onderzoek wat jij belangrijk vindt en of een andere baan binnen de horeca beter bij je past. Durf te falen en te vragen en zoek voor jou de juiste balans.” 

Geeft het werk jou positieve energie, dan zit je op de goede plek

Tess van der MeerHotel Arsenaal Delft

Als TIPPR willen we Tess feliciteren dat zij de TOPPR van mei is. Er zullen er in 2023 nog 7 volgen. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

5 Horeca TOPPR 's van 2023 met de TOPPR van de maand Tess van der Meer van Hotel Arsenaal Delft by Westcord
Horeca TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Missie

Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.

Visie

Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.

Doelstelling

Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers. 

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

Tekst credits: Esther Derks

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Advocaat op je dessertkaart in de horeca

Advocaatlikeur is een romige, meestal gele likeur die voornamelijk is gemaakt van eidooiers, suiker, en een sterke alcoholische basis, vaak brandewijn of jeneverbessen. De...

Sinterklaas in de Horeca

De intocht van Sinterklaas in Nederland vindt elk jaar plaats op de tweede of derde zaterdag van november, afhankelijk van hoe de zaterdagen vallen....
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg