fbpx

Alina Lucia Cichozki – Flying Dutchmen Cocktail 

Als bartender stelt Alina Lucia Cichozki de mooiste cocktails samen bij Flying Dutchmen Cocktails in Amsterdam. Haar kennis, kunde en collegialiteit maken haar de TOPPR van de maand augustus. Alina is een duizendpoot die naast cocktails shaken ook met haar camera de sociale media van de cocktailbar voor haar rekening neemt.

TIPPR app gratis downloaden?



TOPPR van de maand: Helen Moonen

  • Op wat voor manier ondersteunt Alina haar collega’s?
  • Waarom koos Alina ervoor om bij Flying Dutchmen Cocktails te gaan werken?
  • Wat voor tip heeft Alina voor mensen die in de horeca werken?

Alina Lucia Cichozki
TOPPR van Augustus

Horeca Topper

Op wat voor manier ondersteunt Alina haar collega’s?

De cocktails bij Flying Dutchmen Cocktails zijn niet pre-batched. Dat wil zeggen dat de ingrediënten on the spot vers worden bereid. Hierdoor leerde Alina in korte tijd de recepten van de klassieke cocktails goed kennen. Voor bartenders, die niet gewend zijn om zo te werken, is het even schakelen. 

Maar als ze het eenmaal onder de knie hebben is het ontzettend leuk en interessant om te werken met pure ingrediënten. “Je bent echt iets aan het creëren’, zegt Alina. “En ik vind het leuk om mijn kennis aan nieuwe collega’s door te geven.” 

Op drukke dagen is deze manier van werken soms een uitdaging. Want stel maar eens snel en op elegante wijze een cocktail samen als er veel mensen staan te wachten. Het lukt Alina op deze stressvolle momenten de rust te bewaren. “Het heeft geen zin om me druk te maken”, vertelt ze. “De rij wordt er niet korter door en ik zou dan juist fouten gaan maken.” 

Wanneer ze ziet dat de drukte een collega te veel wordt, spreekt ze een bemoedigend woord of springt ze bij als ze daar de tijd voor heeft. Daarnaast letten de bartenders goed op elkaar. Ze zorgen als team dat er voldoende water wordt gedronken en dat af en toe wordt gerust. 

TOPPR augustus 2023, Alina Lucia Cichozki voor de ingang bij Flying Dutchmen Cocktails

Waarom koos Alina ervoor om bij Flying Dutchmen Cocktails te gaan werken?

Het internationale karakter van de cocktailbar trok haar. “Hier komen verschillende culturen, creativiteit en passie samen. Ik voelde me er meteen thuis”, vertelt ze. De Duitse Alina verhuisde voor haar studie Media & Cultuur naar Amsterdam in juni 2021. Een maand later startte ze, naast haar studie, als bartender bij Flying Dutchmen Cocktails. 

In het Duitse Potsdam had ze als barmedewerker gewerkt in de horeca, maar met het maken van cocktails had ze niet veel ervaring. “Werken bij Flying Dutchmen Cocktails is van een totaal andere orde”, vertelt ze. “Hier wordt gewerkt met versgeperst sap en meer dan 800 verschillende flessen. De (neo)klassieke cocktails staan hier in de spotlight. Prachtige dranken waar veel over valt te vertellen. Iets dat ik dan ook graag doe als daar tijd voor is.” 

Naast het cocktail shaken legt Alina de cocktails en haar enthousiaste collega’s vast met haar camera voor Instagram. Die afwisseling vindt ze geweldig. Daarnaast geniet ze van de uitstapjes met haar team aan beroemde cocktailbars in het buitenland. Een van haar mooiste ervaringen was haar deelname aan Tales of the Cocktail in New Orleans, de wereldberoemde cocktail conferentie.

TOPPR augustus 2023, Alina Lucia Cichozki in de bediening bij Flying Dutchmen Cocktails

Wat voor tip heeft Alina voor mensen die in de horeca werken?

Zie het werken in de horeca als een teamsport tipt Alina. “Je hebt allemaal hetzelfde doel, namelijk een mooie ervaring verzorgen voor de gasten. Steun collega’s als het nodig is en leer van elkaar. Dat werkt inspirerend en creëert positieve en creatieve energie. Ieder heeft zijn eigen stijl en er is vaak niet één manier waarop dingen moeten gebeuren. Kijk wat voor jou werkt en geniet van wat jij neerzet.” 

“Steun collega’s als het nodig is en leer van elkaar”

Alina Lucia Cichozki

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Alina feliciteren dat zij de TOPPR van augustus is. Er zullen er in 2023 nog 4 volgen voordat we op de Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekendmaken. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

genomineerde Horeca TOPPR's 2023
Horeca TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Missie

Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.

Visie

Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.

Doelstelling

Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers. 

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

Tekst credits: Esther Derks

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Profiteer van het EK met Speciale EK-cocktails

Het EK nadert snel, en als horecaondernemer heb je de perfecte gelegenheid om hiervan te profiteren. Door EK-gerelateerde extra's aan te bieden, kun je...

Het belang van EBITDA in de horeca

Als horecaondernemer kan EBITDA je waardevolle inzichten bieden in je bedrijfsvoering. EBITDA, afgeleid van Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization, onthult de zuivere...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg