fbpx

TOPPR van Maart:  Lonneke Otten-Aalbers – Horecalegioen

De TOPPR van de maand maart is backoffice medewerker Lonneke Otten-Aalbers. Met hart en ziel werkt ze voor het Horecalegioen. Een overkoepelende organisatie in Nijmegen met acht horecazaken onder zich. 

Lid worden van de TIPPR-club? Download gratis de TIPPR-appTOPPR van de maand: Lonneke Otten-Aalbers

TOPPR van de maand maart 2024: Lonneke Otten-Aalbers achter haar laptoop werkzaam bij Horecalegioen, acht horecagelegenheden: Hotel-restaurant De Wolfsberg, Foodbar De Pelgrim, Café van Ouds, Renato’s Pizzeria, In de Kazerne, Hotel Pauw, Hotel Credible en restaurant De Hemel.
TOPPR van de maand maart 2024: Lonneke Otten-Aalbers

Lonneke Otten-Aalbers Dé TOPPR van maart

TOPPR logo 2024

Wat is Lonneke’s rol bij het Horecalegioen?

Het Horecalegioen bestuurt acht horecagelegenheden met een eigen identiteit: Hotel-restaurant De Wolfsberg, Foodbar De Pelgrim, Café van Ouds, Renato’s Pizzeria, In de Kazerne, Hotel Pauw, Hotel Credible en restaurant De Hemel.

Als backoffice medewerker staat Lonneke meestal niet op de vloer. Toch is ze vaak het eerste contact voor de gasten, wanneer ze op zoek zijn naar een bijzondere locatie om te dineren, het organiseren van een evenement of bijzondere overnachting. Achter de schermen is Lonneke de spil in het bedrijf. 

Ze doet er alles aan om een goede plek voor de gasten te vinden binnen de acht horecazaken. Een locatie die past bij de wensen van de klant. Ze zorgt ervoor dat alles soepel verloopt en dat gasten snel en vriendelijk ter woord worden gestaan.

Lonneke maakt een voorstel en stemt alles goed af met de bedrijfsleider van een locatie en met de mensen op de vloer. Ze kan goed luisteren en vervolgens helder en gedetailleerd communiceren. 

“Ik zorg er niet in mijn eentje voor dat het een succes wordt”, benadrukt ze. “Je doet het samen. De mensen op de vloer zijn net zo belangrijk als de mensen in de keuken, de huishoudelijke dienst en alle mensen achter de schermen, zoals de technische dienst en de marketingafdeling.”

“Ik zorg er niet in mijn eentje voor dat het een succes wordt”

Lonneke Otten-Aalbers

Waar is haar passie voor de horeca ontstaan?

Lonneke had een opleiding gedaan binnen de reiswereld. Hier lag ook haar voorkeur voor het werken achter de schermen. “Ik vind het fijn om mee te denken met de wensen van anderen. En om die wens dan werkelijkheid te laten worden, dat is fantastisch. Achter de schermen heb ik veel tijd om alles tot in detail uit te werken.” 

TOPPR van de maand maart 2024: Lonneke Otten-Aalbers werkzaam bij Horecalegioen bij restaraurnt In de Kazerne
Restaurant In de Kazerne onderdeel van Horecalegioen

Toen Lonneke per toeval kwam te werken in een horecabedrijf van haar familie, bleek deze branche nog beter bij haar te passen. 

“Ik zie het als een uitdaging om uit te zoeken bij welke horecagelegenheid de gasten het best passen en waar hun evenement het best tot hun recht komt. Dat kan een hotel zijn, een sfeervol restaurant of een gezellig café. We hebben bijvoorbeeld een locatie die geschikt is voor studenten, een plek waar mensen een 50-jarig huwelijk kunnen vieren of een plek waar gezinnen met kinderen een geweldig middag of avond beleven”, weet Lonneke. Door het diverse aanbod aan horecagelegenheden kan Lonneke elke gast ergens onderbrengen.

TOPPR van de maand maart 2024: Lonneke Otten-Aalbers werkzaam bij Horecalegioen staande voor restaurant In de Kazerne
TOPPR van de maand maart 2024: Lonneke Otten-Aalbers

Wat voor tip heeft Lonneke voor mensen die in de horeca werken?

Werken in de horeca doe je niet alleen. Er is een heel team nodig om een mooie avond neer te zetten. Luister daarbij goed wat voor soort functie bij je past, want het is belangrijk dat je energie krijgt van je werk.

“binnen het team waar je werkt, moet je iets voor een collega overhebben”

Lonneke Otten-Aalbers

“Ik ben ontzettend blij met de flexibele houding van de mensen op de vloer als er iets heel snel moet worden geregeld. Zij kunnen goed improviseren en knallen. Daar zou ik zelf van in de stress schieten. Bij mij past de gestructureerde manier van werken op kantoor, waar ik langer de tijd heb om over dingen na te denken.” 

Lonneke vindt het belangrijk dat je binnen het team waar je werkt, iets voor een collega overhebt. Je hebt allemaal hetzelfde doel voor ogen: de gasten een mooie ervaring bezorgen. En zit een medewerker niet helemaal op zijn plek op een locatie, dan kijkt het Horecalegioen of een andere locatie beter past.

TOPPR van de maand maart 2024: Lonneke Otten-Aalbers werkzaam bij Horecalegioen staande voor restaurant In de Kazerne
TOPPR van de maand maart 2024: Lonneke Otten-Aalbers

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Lonneke feliciteren dat ze de TOPPR van maart is. Zij is de derde TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR collectie van 2024
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Tekst credits: Esther Derks & Thessa Lageman

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg