fbpx

TOPPR van november: Boris van den Berg – Vesper Hotel en Bar/restaurant Bries

Onze november TOPPR is Boris van den Berg, bedienend medewerker/supervisor van het Noordwijkse boutique hotel Vesper en beachclub Bries. Hij werd overtuigend genomineerd door Staffable brandmanager Lis Collijn: “Boris begrijpt de horeca als geen ander, het zit in zijn bloed. Hij is een ware alleskunner die zich volledig inzet voor zowel de strandtent als het hotel, allebei onderdeel van het familiebedrijf dat ooit is opgericht door zijn opa en nu wordt geleid door z’n vader en oom. Zijn harde werk, flexibiliteit en passie voor gastvrijheid maken Boris onmisbaar.”

Lid worden van de TIPPR-club
Download de Gratis TIPPR-app met de AI optie



TOPPR van de maand November: Boris van den Berg

TOPPR van november: Boris van den Berg – Vesper Hotel en Bar/restaurant Bries
TOPPR van november: Boris van den Berg – Vesper Hotel en Bar/restaurant Bries

NOVEMBER-TOPPR: BORIS van den berg!

TOPPR logo 2024

Van harte, Boris! Wat zijn jouw talenten als bedienend medewerker/supervisor?

“Betrokkenheid en een eigen, persoonlijke kijk op het hele horeca-gebeuren. Zoals Lis al zei: het zit nu eenmaal in m’n bloed. Omdat we een echt en hecht familiebedrijf zijn, gaan zowel het hotel als het strandrestaurant me vanzelfsprekend enorm aan het hart.”

‘Vóór en mét mijn familie’

“In die zin sta ik er toch wat anders in dan de meeste, andere bedrijfsleiders in de horecabranche – en dat is volgens mij ook gewoon logisch, omdat ik het echt voor én met m’n familie doe. Da’s toch best bijzonder.”

Dat is het zeker. Waar komt de passie voor je werk verder vandaan?

“Als klein jochie was ik zo ongeveer iedere avond bij Bries op het strand te vinden en was daar al jong achter de schermen betrokken en ‘bezig’ met het reilen en zeilen van van alles. Ik was er toch al ál-tijd.”

“Dus toen ik op een gegeven moment enigszins oud genoeg was – zeg een jaar of 13, 14 – wilde ik onderhand uiteraard ook heel graag iets concreets bijdragen aan het bedrijf, een rol vervullen, volwaardig meedraaien. Hélpen.”

Van broekie naar de bediening

“Zo geschiedde. Begonnen bij de Take Away als ijsco-verkoper ben ik vanuit daar doorgegroeid naar bedienende supervisor. En dat gaat nu al een poos best goed, haha, want inmiddels ben ik 19.”

Welke vormen van verspilling proberen jullie op te lossen?

“Daar kan ik wel een aantal voorbeelden van noemen. Zo gebruiken we in plaats van bonprinters zoveel mogelijk digitale schermen, zodat we geen papier hoeven weg te gooien. En we scheiden ons afval: karton, glas, plastic… Daar dragen wij graag een steentje aan bij.”

“Ook is onze administratie volledig digitaal en worden de menu’s op stevig papier gedrukt, zodat ze langer meegaan. Die gebruiken we dan ook tot er een nieuwe kaart is.”

‘Niemand staat te nietsen – ook dát is No Waste’

“Verder houden we er een strakke personeelsplanning op na, zodat er – ook in rustige periodes – voor iedereen iets te doen is en niemand staat te nietsen. We zetten onze mensen dus heel bewust en nauwkeurig in, om zo verspilling van energie en kosten te voorkomen. Ook dát is No Waste.”

‘Van standaardservice naar een onvergetelijke ervaring’

Tot slot. Welke tip heb jij voor horeca-collega’s?

Blijf altijd een stap vooruit denken, een glimlach en een goede timing maken van een gewone service een onvergetelijke ervaring!”

TOPPR van november: Boris van den Berg achter de bar bij Vesper Hotel
TOPPR van november: Boris van den Berg – Vesper Hotel en Bar/restaurant Bries

TOPPR van november:

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Boris feliciteren dat hij de TOPPR van november is. Hij is de elfde TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik dan hier.

Genomineerde TOPPR's van 2024 tot en met oktober
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Vesper Hotel en Bar – Noordwijk

Staffable en de TOPPR: Samen Sterker in Horeca

Met het TOPPR initiatief zetten we horecamedewerkers in het zonnetje die het verschil maken. Medewerkers vormen immers het hart van elk succesvol horecabedrijf. Staffable sluit hier naadloos op aan als partner die ondernemers ondersteunt met slimme HR- en payrolloplossingen.

Een logische samenwerking
Met de TOPPR van de maand zetten we medewerkers in de spotlight en benadrukken hun waarde, terwijl Staffable ondernemers helpt om sterke en flexibele teams te creëren. Samen bieden we een krachtige combinatie van waardering en ondersteuning, die de horeca van binnenuit versterkt.

Samen zorgen de TOPPR en Staffable ervoor dat ondernemers én medewerkers floreren in een toekomstbestendige horeca.

Logo van Staffable payroll

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Tekst credits: Kilicaslan Hulya

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Duurzame Reiniging in de Horeca

Ecolab - MAXX Synbiotic Waarom duurzame reiniging in de Horeca? Ontdek de Kracht van SynbioticaAls horecaondernemer weet je hoe belangrijk schoonheid en hygiëne zijn. Maar...

Gratis naar de Horecava met TIPPR

Ervaar Het TOPPR-initiatief op de Horecava!Wil je als horecaondernemer of -medewerker gratis naar de Horecava 2025 én inspiratie opdoen om jouw team te versterken?...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg