fbpx

TOPPR van Februari: Geurt Jan Heikamp – de Koning van Denemarken 

Kom je eten bij café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen, dan maakt gastheer Geurt Jan Heikamp er een feestelijke beleving van. Hij toont interesse, neemt initiatief en wil elke dag leren. Niet voor niets is Geurt Jan verkozen tot TOPPR van de maand februari.

Lid worden van de TIPPR-club? Download gratis de TIPPR-app



TOPPR van de maand: Geurt Jan Heikamp

TOPPR van de maand februari 2024: Geurt Jan Heikamp

Geurt Jan Heikamp Dé TOPPR van februari

TOPPR logo 2024

Hoe bezorgt Geurt Jan de gasten een mooie ervaring?

Geurt Jan kan van nature goed naar mensen luisteren en vindt het leuk om het anderen naar de zin te maken. Dat geeft hem veel plezier in het werk. Het gastcontact vindt hij erg belangrijk. Hij ontmoet graag verschillende soorten mensen. 

“Ik vraag hoe het met de gasten gaat als ik ze al ken en informeer naar onderwerpen waar we eerder over hebben gesproken. Nieuwe gasten benader ik heel open, zodat ze zich meteen thuis voelen.” Hij voelt goed aan wanneer er ruimte is voor humor en hij wil alle vragen beantwoorden. 

Geurt Jan luistert goed naar de wensen van de gasten en doet regelmatig net wat extra om de beleving bijzonder te maken. Zoals een proeverij van soorten port met een gast die nog geen kennis had van deze drank. “De smaak van het eten wordt voor een deel gevoed door de ambiance.” 

“Nieuwe gasten benader ik heel open, zodat ze zich meteen thuis voelen”

Geurt Jan Heikamp

Waar is zijn passie voor de horeca ontstaan?

“Mijn interesse voor de horeca groeide doordat het voor mij onbekend was,” vertelt Geurt Jan. Vroeger ging hij bijna nooit uiteten met zijn ouders. “Ik was zeer benieuwd hoe het er in een restaurant aan toeging.” 

Café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen waar de TOPPR van februari 2024 Geurt Jan werkzaam is
Café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen

Naast zijn studie aan de Pabo begon hij zes-en-een-half jaar geleden als afwasser bij café-restaurant de Koning van Denemarken. Hij keek goed hoe er met borden werd gelopen en hoe zijn collega’s omgingen met de gasten. Die interactie met mensen sprak hem aan. 

Nadat hij de kans kreeg om zelf ook met borden te lopen en ervaring opdeed achter de bar, kreeg hij een baan in de bediening. Inmiddels gaat hij zelf graag uiteten in een restaurant en leert hij ook als gast wat een avondje uit tot een mooie ervaring maakt. 

Werken in de horeca blijkt zo goed bij hem te passen, dat hij nu naast zijn werk in de bediening maar een dag voor de klas staat. De rollen zijn dus omgedraaid. Door zijn leergierige inborst krijgt hij steeds meer bevoegdheden en werkt hij zich steeds verder op in het bedrijf. 

TOPPR van de maand februari 2024: Geurt Jan Heikamp café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen

Wat voor tip heeft Geurt Jan voor mensen die in de horeca werken?

Werken voor de Koning van Denemarken ervaart Geurt Jan als onderdeel zijn van één grote familie. Op zijn beurt zorgt hij dat nieuwe medewerkers zich meteen welkom voelen. Die gezellige sfeer zorg voor enthousiast personeel en een fijne werksfeer.

Blijf nieuwsgierig zo krijg je steeds meer inzicht in wat gasten nodig hebben.

Geurt Jan Heikamp 

“Blijf nieuwsgierig en kijk wat er om je heen gebeurt. Onderzoek waarom gasten om specifieke dingen vragen. Op die manier krijg je steeds meer inzicht in wat gasten nodig hebben. Je kunt ze van daaruit geven wat ze willen of prikkelen om iets nieuws te proberen,” tipt Geurt Jan. “Door veel te vragen, blijf je leren, en blijft het werk leuk en interessant. Daarnaast vinden de gasten het ook prettig als de gastheer weet wat hij serveert en waar hij het over heeft.”

TOPPR van de maand februari 2024: Geurt Jan Heikamp café-restaurant de Koning van Denemarken in Rhenen die een cocktail bereid
TOPPR van de maand februari 2024: Geurt Jan Heikamp

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Geurt Jan feliciteren dat hij de TOPPR van februari is. Hij is de tweede TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR collectie van 2024
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Tekst credits: Esther Derks & Thessa Lageman

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg