fbpx

Evie Van Beerendonk – Restaurant Monarh

De TOPPR van de maand november is de maître van restaurant Monarh * in Tilburg. Evie van Beerendonk (27) geniet enorm van haar werk, dat ze ziet als een soort podium waarop ze iedere dag een ander toneelstuk mag opvoeren en tegelijkertijd gewoon zichzelf kan zijn.

TIPPR app gratis downloaden?



TOPPR van de maand: Evie van Beerendonk

Evie Van Beerendonk  - Restaurant Monarh

Evie van Beerendonk is Dé TOPPR van november

 Hoe ziet het werk van Evie eruit?

Het contact met de gasten staat centraal in haar werk. Een week voor hun komst belt ze hen op. “Dat eerste gesprek geeft me al veel informatie,” vertelt ze. Over verjaardagen, allergieën, de spanning voor een date.

“Zolang iedereen weet waar zijn kracht ligt, kunnen we alleen maar winnen.”

Evie van Beerendonk

Het geeft haar een beeld van wie haar gasten zijn en hoe ze hen een geweldige avond kan bezorgen. “Restaurant Monarh is een beleving,” licht ze toe. “Het is meer dan eten – je kunt het zien als een show waar je zelf aan mee mag doen.”

Het grootste deel van de avond is ze vervolgens tussen de gasten te vinden. ‘Lekker aan het dansen’, zoals haar collega’s het noemen: borden op tafel zetten, een glas champagne inschenken, de visie van het keukenteam toelichten en hun passie overbrengen aan de gasten. 

Iedere gast is anders, heeft ze gemerkt en daar probeert ze telkens op in te spelen: wat strakker of losser, een grapje, wat entertainment of juist niet.

Evie Van Beerendonk - Restaurant Monarh Topor van november 2023

Waarom werkt Evie zo graag in de horeca?

Ze begon haar carrière als vijftienjarige met een enorme berg afwas in een Grieks restaurant. Al snel blufte ze zichzelf de bediening in. “Daar voelde ik me direct als een vis in het water, vooral toen ik het dienblad onder de knie had.”

In 2016 kwam ze als leerling gastronoom en sommelier bij restaurant Monarh, dat gevestigd is in het voormalig klooster Rooi Harten in Tilburg en in 2019 een Michelinster kreeg.

Evie voelt zich enorm gezegend met haar baan. “Deze plek voelt inmiddels een beetje als mijn thuis. Soms moet ik mezelf eraan herinneren dat ik aan het werk ben.”

Hard werken is het natuurlijk wel en ze vergelijkt haar werk ook wel met een voetbalwedstrijd met spitsen, een doelman, verdedigers en een aanvoerder. “Zolang iedereen weet waar zijn kracht ligt, kunnen we alleen maar winnen. En door het geweldige team is mijn job super makkelijk.”

Evie Van Beerendonk  - Restaurant Monarh bereiden van een cocktail

Welke TIP heeft Evie voor mensen in de horeca? 

“We mogen elkaar wel wat meer complimentjes geven. Bij restaurant Monarh zijn we daar vrij goed in, maar ik hoor om me heen dat vaak alleen maar gezegd wordt wat je verkeerd doet.”

“Evie is een TOPPR omdat zij nergens haar handen voor omdraait.”

Eigenaren Ralph Kappé en sterrenchef Paul Kappé

Haar werkgevers, Ralph Kappé en sterrenchef Paul Kappé, ook de eigenaars van het restaurant, vertelden: “Evie is een TOPPR omdat zij nergens haar handen voor omdraait. Zij staat ook nadat de laatste gasten zijn vertrokken mee de afwas af te sluiten. Evie heeft enorm hart voor de zaak en toont enorm veel inzet.” 

Gelukkig zegt hij dat soort dingen ook in het echt, reageert Evie. “Mekaar helpen, opbouwende kritiek en complimenten geven, een beetje liefde en aandacht. Daarmee kom je een stuk verder dan met zo’n harde benadering.”

Wat zij en haar collega’s ook doen: even nakletsen na een lange werkdag met een hapje en drankje en dan weer met een prettig gevoel naar huis.

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Evie feliciteren dat zij de TOPPR van november is. Er zal er in 2023 nog 1 volgen voordat we op de Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekendmaken. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR's 2023
Horeca TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Missie

Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.

Visie

Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.

Doelstelling

Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers. 

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

Tekst credits: Esther Derks & Thessa Lageman

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Horeca-Hacking

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Ice Cappuccino

J.J.Darboven Naast verschillende warme dranken biedt J.J.Darboven ook een verrassend en verfrissend Ice Cappuccino concept aan. Tijdens warme zomerdagen mag J.J.Darboven Ice Cappuccino niet ontbreken...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg