fbpx

Jennifer van Kouwen – restaurant Vroeg

De TOPPR van de maand februari is zelfstandig werkend kok Jennifer van Kouwen van restaurant Vroeg. Ze neemt veel verantwoordelijkheid op zich en weet tegelijk de rust te bewaren. Dit zorgt voor een goede sfeer op de werkvloer van restaurant Vroeg in Bunnik. Jennifer maakt bewuste stappen om door te groeien in de horeca. Hiermee wil ze ook anderen inspireren om alles uit zichzelf te halen.

TIPPR app gratis downloaden?



Horeca TOPPPR van februari restaurant Vroeg Jennifer van Kouwen, overzicht van het restaurant
restaurant Vroeg

Jennifer van Kouwen
TOPPR van februari

Horeca Topper Horecava

Hoe behoudt Jennifer de rust tijdens haar werk?

Zelfs op chaotische en drukke momenten laat Jennifer zich niet gek maken. Ze beseft dat het geen zin heeft om te stressen, want daardoor zou de chaos alleen maar groter worden en gaan er dingen fout. Door als rustpunt te fungeren, ervaren haar collega’s ook meer rust en overzicht in het werk.

Aan het eind van de dag geeft het haar een kik om de gasten blij en voldaan naar huis te zien gaan. “Dat hebben we iedere keer weer mooi samen geflikt. Het is hier echt één team, één taak,” zegt Jennifer. En wanneer er een collega ziek is, werkt ze graag een dagje extra.

Waar komt haar passie in het werk vandaan?

Een aantal jaren geleden studeerde Jennifer nog voor dierenartsassistente. Haar bijbaan in de bediening van restaurant Vroeg gaf haar energie. Daar ontdekte ze dat haar hart eigenlijk bij de horeca lag en dan vooral bij de keuken. Ze genoot van de positieve sfeer waarmee iedereen samenwerkte en de creativiteit waarmee de borden werden opgemaakt. Ze stopte met haar studie en begon met de koksopleiding. Niet veel later stond ze zelf in de keuken van Vroeg.

Als leerling-kok was Jennifer soms onzeker en maakte ze zich zorgen of ze het wel goed deed. Door de prettige samenwerking met de chef-kok kreeg ze steeds meer vertrouwen in haar kennis en kunde. De communicatie met de chef was open, Jennifer kon hem alles vragen. Daarnaast creëerde de chef een werkomgeving waarin ze zichzelf kon blijven uitdagen. Van entremetier tot rôtisseur en straks als souschef.

Wat voor TIP heeft Jennifer voor mensen die in de horeca werken? 

Inmiddels begeleidt ze zelf ook leerlingen. Ze mogen bij al haar taken meekijken en alles vragen, want uit ervaring weet ze hoe belangrijk dat is. Jennifer denkt graag mee wanneer een leerling tegen iets aanloopt. Ze wordt gezien als een vertrouwenspersoon die denkt in oplossingen.

Als ze ooit chef-kok wordt dan is een veilige werksfeer een van haar aandachtspunten. Ze gaat iedere dag met een lach naar haar werk en dat gunt ze iedereen. Kritiek levert ze met respect voor de ander. Complimenten geven vindt ze minstens zo belangrijk.

zie het als een leermoment, wanneer iets verkeerd gaat.” 

Jennifer van Kouwen – Restaurant Vroeg

Jennifer: “Zo leer je waar je talenten liggen en waar je nog aan kunt werken om jezelf verder te ontwikkelen. En neem daarin de tijd, want alleen door dingen met aandacht te doen, zullen ook de moeilijke taken steeds gemakkelijker gaan en word je steeds beter in je vak. En zie het als een leermoment, wanneer iets verkeerd gaat.” 

Als TIPPR willen we Jennifer feliciteren dat zij de TOPPR van februari is. Er zullen er in 2023 nog 10 volgen. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s. Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Missie

Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.

Visie

Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.

Doelstelling

Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers. 

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan. Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

Tekst credits: Esther Derks

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg