fbpx

Rick Gresnigt – restaurant Céline

De allereerste TOPPR van het jaar is bekend 🎉 De TOPPR wordt gekozen om waardering uit te spreken voor hardwerkende horecacollega’s.

Rick Gresnigt is genomineerd als TOPPR van de maand januari, omdat hij als chefkok het restaurant Céline naar een hoger niveau tilt. Zijn moderne en eigenwijze kookstijl komt goed tot zijn recht in het historische Fort Jutphaas waarin Céline is gevestigd. Hij is niet alleen genomineerd vanwege zijn fantastische gerechten in dit fine dining restaurant, maar ook door de manier waarop hij zijn team motiveert.

TIPPR app gratis downloaden?



Chefkok Rick Gresnigt is
TOPPR

Horeca Topper Horecava

Wat maakt Rick zijn manier van coachen zo effectief?

“Rick is opgeleid in een klassieke leerschool met een zware hiërarchie, waarin niet altijd rekening werd gehouden met de gevoelens van anderen. Hij besloot zich als chefkok juist empathisch op te stellen en mensen in hun kracht te zetten in plaats van ze angst in te boezemen. Dat vroeg van hem inlevingsvermogen, want je moet oprecht interesse hebben in anderen om te ontdekken waar hun talenten liggen en waar ze nog in kunnen groeien. Hij gelooft erin dat je mooie dingen terugkrijgt als je zelf ook geeft. Uiteindelijk zorgt hij met het team voor de mooie gerechten die worden geserveerd.”

Waar komt deze passie van Rick vandaan en hoe uit zich dat?

“Van jongs af aan was hij gefascineerd door eten. Terwijl veel kinderen dingen moeten leren eten, wilde hij juist alles ruiken en proeven wat hij niet kende. Op z’n twaalfde ging hij z’n oom helpen in de patisserie, toen wist hij zeker dat hij later iets met eten wilde doen. De koksopleiding was een logische stap voor hem.

Horecatoppr: Rick Gresnigt
Foto credits: @rick_gresnigt

Hij is nog steeds zoekende naar zijn specifieke kookstijl. En misschien wil hij zichzelf ook niet vastleggen, maar juist blijven verrassen. Hij staat altijd open voor nieuwe ingrediënten, smaakcombinaties en een creatieve manier van opmaken. Een signatuur van ‘zijn’ kookstijl is dat hij altijd een natuurlijk zoetje in een gerecht verwerkt. Waarschijnlijk ontstaan in de patisserie van zijn oom.

Dan bedoelt hij niet suikerzoet, maar het natuurlijke zoet dat in ingrediënten aanwezig is naar boven brengen. Zoals de zoete smaak in een knolselderij als je die hard aanbakt of het zoet in een gepofte rode biet. Hij vindt het mooi om dit terug te laten komen in zijn gerechten en het zoetje op die manier een podium te geven. Wanneer de sommelier er een mooie wijn bij serveert uit de wijnkelder van het fort, is het plaatje compleet.”

Wat voor TIP heeft Rick voor mensen die in de horeca werken? 

Horeca-toppr: restaurant Céline
Restaurant Céline

“Wees oprecht en eerlijk naar elkaar, ook wanneer je dingen moet zeggen die minder leuk zijn. Benoem iets zo snel mogelijk met respect voor de ander. Hierdoor wordt er over dingen gesproken en worden er oplossingen bedacht, voordat iets escaleert. Als je eerlijk naar elkaar bent, dan scheelt dat veel onnodige energie om tot een goed resultaat te komen.

Je hebt met het hele team een gezamenlijk doel voor ogen, namelijk het geven van een geweldige ervaring aan de gasten. Van het aperitief tot aan de versgemalen koffie met huisgemaakte friandises. Kom je ergens niet uit, stel jezelf dan de vraag: komt het ten goede aan de gast? Zo niet, dan weet je dat er iets moet veranderen.”

Als TIPPR willen we Rick feliciteren dat hij de eerste TOPPR van het jaar 2023 is. Er zullen er in 2023 nog 11 volgen. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s. Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Missie

Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.

Visie

Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.

Doelstelling

Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers. 

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan. Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Profiteer van het EK met Speciale EK-cocktails

Het EK nadert snel, en als horecaondernemer heb je de perfecte gelegenheid om hiervan te profiteren. Door EK-gerelateerde extra's aan te bieden, kun je...

Het belang van EBITDA in de horeca

Als horecaondernemer kan EBITDA je waardevolle inzichten bieden in je bedrijfsvoering. EBITDA, afgeleid van Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization, onthult de zuivere...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg