fbpx

Max Grootendorst – Bij Erik

Max Grootendorst is souschef bij restaurant Bij Erik in Leidschendam. Iedere dag staat hij weer klaar om te knallen in de keuken en de gasten een mooie culinaire ervaring te bieden. Zijn toewijding en behulpzaamheid maken hem de TOPPR van de maand september.

TIPPR app gratis downloaden?



TOPPR van de maand: Max Grootendorst

TOPPR September Sous Chef Max Grootendorst. Werkzaam in de keuken bij restaurant Bij Erik.

Max Grootendorst dé
TOPPR van september

Horeca Topper

Waar haalt Max de energie vandaan om iedere dag vol overgave zijn werk te doen?

Als souschef is Max de rechterhand van eigenaar en chef-kok Erik Tas. Wanneer Erik aan het werk is in zijn andere restaurant ‘t Ganzenest, dan heeft Max de leiding. “Ik heb het mooiste beroep ter wereld, omdat ik iedere dag op ambachtelijke wijze met eerlijke, pure producten mag werken,” vertelt Max.

Hij houdt ervan om met losse ingrediënten mooie gerechten te maken waar hij met trots zijn stempel op kan drukken. Wanneer ’s avonds de gasten met een glimlach vertrekken, is voor hem het balletje rond.

Dat gevoel van trots gunt hij ook zijn collega’s. Want wanneer je trots bent op wat je doet, dan werk je met passie. En wanneer je werkt vanuit je hart, dan geeft het je energie.

Om die reden brengt iedere medewerker in restaurant Bij Erik het gerecht, dat ze hebben gemaakt, zelf naar de tafel om de gasten uitleg te geven over de creatie.

“Niemand kan met meer passie vertellen over een gerecht dan de maker zelf,” weet Max. Wanneer de gasten na afloop hun lof uitspreken over het eten, dan weten ze precies wie ze hiervoor kunnen bedanken.

Max: “We zijn met z’n allen ook ontzettend trots op de Michelin ‘Bib Gourmand-erkenning’ die Bij Erik sinds 2015 heeft, vanwege onze uitstekende prijs/kwaliteitverhouding.”

TOPPR September Sous Chef Max Grootendorst. Werkzaam in de keuken bij restaurant Bij Erik.
TOPPR september Max Grootendorst

Waar komt zijn passie voor de horeca vandaan?

Als kind hielp Max zijn ouders graag bij het koken. “Mijn ouders kookten altijd met goede producten. Het motto van mijn vader was: liever allemaal een half stukje goed biologisch vlees dan een heel stuk dat vol is gespoten met water,” vertelt Max.

Hij was elf jaar oud toen hij als keukenhulp bij een restaurant een bijbaantje vond. Vol interesse keek hij hoe er werd gekookt. Een ding wist hij op dat moment zeker, hij wilde later als kok in een restaurant gaan werken.

Zijn stage liep Max bij restaurant Bij Erik. Na een paar omzwervingen bij andere restaurants, werkt hij sinds 3,5 jaren weer hier. “Bij Bij Erik zijn we constant in beweging en daar hou ik van.

Er worden nieuwe gerechten bedacht en er wordt gekeken hoe we een nog hoger niveau kunnen bereiken. Door die uitdaging blijf ik mij ontwikkelen en raak ik mijn focus niet kwijt.”

TOPPR September Sous Chef Max Grootendorst. Werkzaam in de keuken bij restaurant Bij Erik.

Wat voor TIP heeft Max voor mensen die in de horeca werken?

“Mijn tip is om de rust te bewaren tijdens je werk en je niet te laten afleiden. Bijpraten met collega’s doe ik tijdens de pauze en aan het eind van de dag. Op die manier blijf ik gefocust en houd ik ruimte in mijn hoofd,” zegt Max.


Hij geniet ervan om met het hele team iets moois neer te zetten en hij vindt het leuk om zijn kennis te delen met de stagiaires. Geduldig neemt hij ze stap voor stap mee in het leerproces.

“Een stage is om van te leren en fouten maken hoort daarbij. Ik neem heel bewust de tijd om dingen uit te leggen en te laten zien hoe ze iets op een andere manier kunnen doen.”

“Ik heb het mooiste beroep ter wereld.”

Max Grootendorst

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Max feliciteren dat hij de TOPPR van september is. Er zullen er in 2023 nog 3 volgen voordat we op de Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekendmaken. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR September Sous Chef Max Grootendorst. Werkzaam in de keuken bij restaurant Bij Erik.
Horeca TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Missie

Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.

Visie

Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.

Doelstelling

Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers. 

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

Tekst credits: Esther Derks

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Eyecatching wallprints

Stel je voor: die saaie lege muur in jouw horecaonderneming die de potentie heeft om een kunstwerk te worden dat de aandacht van gasten...

Altijd perfect voorbereid met

Jordy’s Keuken Tijd- of kokstekort? Laat Jordy’s Keuken voor jou werken. Jordy’s Keuken biedt jou de broodnodige extra handjes voor in de keuken. Bidfood geeft...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg