fbpx

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

Simon Daniël werd genomineerd door Timo Janse, eigenaar van Flying Dutchmen Cocktails, en is met de meeste stemmen vanuit de sector verkozen tot TOPPR van de maand augustus. We stellen hem graag aan je voor: de sympathieke Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.

“We zijn gelukkig best veel bezig met No Waste!”

Lid worden van de TIPPR-club
Gratis naar de Perfect Serve Barshow 2024?



TOPPR van de maand augustus: Simon Daniël

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
TOPPR van augustus: Simon Daniël – Mr. Finch
TOPPR logo 2024

AUGUSTUS-TOPPR: SIMON!

Wat zijn jouw kwaliteiten als bartender?

“Ik denk dat het vooral mijn uniek-zijn is. Met m’n creativiteit en door buiten de lijnen te kleuren, wil ik iets moois creëren. Naast bartender ben ik ook singer-songwriter en die twee bezigheden liggen niet ver van elkaar. Zowel op het podium als achter de bar bij Mr. Finch in de horeca wil ik altijd iets bijzonders neerzetten.”

Niet alleen een enorm creatief cocktailtalent, maar ook een gepassioneerd singer-songwriter

Kunst creëren

“Elke keer als ik een cocktail maak, zeker op het moment dat het gaat om een tailor made of een niet eerder bedachte cocktail, ben ik in feite kleine kunstwerken aan het maken. Da’s in principe best wel hetzelfde als het schrijven van een nummer of het geven van een optreden.”

‘Ik hoop nog heel veel meer te leren over dit mooie vak’

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
TOPPR van augustus, Simon Daniël – Mr. Finch

Waar komt de passie voor je werk vandaan?

“Oeh… Ik ben gewoon begonnen, tijdens mijn muziekopleiding aan de Nederlandse Pop Academie. Nieuwe mensen leren kennen, nieuwe dingen proberen, nieuwe ervaringen opdoen… dat heb ik altijd heel interessant gevonden. Van daaruit is het ontstaan.”

Smaak naar meer

“En tot op de dag van vandaag ben ik nog steeds erg nieuwsgierig. Sinds april 2022, zeg maar net na de coronalockdown, sta ik bij Mr. Finch achter de bar – da’s nu bijna 2,5 jaar en ik hoop hier nog heel veel meer te leren over dit mooie vak.”

‘We zijn best veel bezig met No Waste, gelukkig!’

Welke vormen van verspilling proberen jullie op te lossen?

“Daar zijn we op dit moment gelukkig best veel mee bezig. We zijn allereerst gestopt met het gebruik van eiwitten en zijn overgegaan op aquafaba [het vocht uit bonen en kikkererwten, red.] als vegan eiwitvervanger, dat in cocktails een romige textuur en dikke schuimlaag op de drank legt. Zonder eieren, dus. Dat is zoveel beter qua uitstoot en waste.

‘Vooral doorzetten, jezelf uitdagen en doen waar je blij van wordt’

No Waste

“En we zijn op dit moment zo goed als af van verse citrussappen, we maken nu een citrusmix. Het mag geen super juice worden genoemd, want het is net wat anders dan dat. Per liter sap gebruiken we nu citruspoeders en nog maar anderhalve limoen en één citroen. Dat is qua No Waste ook heel fijn.”

Welke tip heb jij voor horeca-collega’s?

“Blijf vooral doorzetten, jezelf uitdagen en doe waar je blij van wordt. Dan haal je er het langst het meeste plezier uit!”

Oh, en we vroegen Simon tot slot ook nog even naar zijn signature cocktail, maar daar had hij zo één-twee-drie niet direct een antwoord op. “In ieder geval iets met jenever.” We kijken alvast reikhalzend uit naar z’n nieuwe creaties!

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Simon feliciteren dat zij de TOPPR van augustus is. Hij is de achtste TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik dan hier.

Genomineerde TOPPR's van 2024 tot en met augustus
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Mr. Finch – Utrecht

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Tekst credits: Kilicaslan Hulya

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

6 Tips om je te onderscheiden met thee

Er is in de horeca veel te verdienen met thee, mits je er echt een ervaring van maakt. Thee is vaak de afsluiter van...

Shiso in de Horeca?

Wat is Shiso?Shiso, ook wel bekend als Perilla, is een aromatisch kruid dat afkomstig is uit Azië en veel wordt gebruikt in de Japanse,...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg