fbpx

Kevin Raes – Stadsbrouwerij Maastricht

De TOPPR van de maand april is bekend, Kevin Raes. Twee jaar geleden begonnen bij Stadsbrouwerij Maastricht en sinds april is Kevin Raes de bedrijfsleider. Hij doet dit met zoveel passie en positieve energie dat hij is uitgeroepen tot TOPPR van de maand april.

TIPPR app gratis downloaden?



Kevin Raes
TOPPR van april

Horeca Topper Horecava

Op wat voor manier runt Kevin het bedrijf?

Twee jaar geleden begon Kevin bij Stadsbrouwerij Maastricht als assistent-bedrijfsleider. Sinds 1 april van dit jaar heeft hij er, na het vertrek van de voormalig directeur, een hoop taken bijgekregen. Kevin runt het bedrijf nu samen met zijn vriendin Vida.

Kevin houdt ervan om nieuwe uitdagingen aan te gaan. Zijn werk blijft daardoor interessant en leuk. Dat vindt hij niet alleen belangrijk voor zichzelf, maar ook voor zijn personeel. Hij wil het maximale potentieel uit mensen halen, door te kijken wat voor kwaliteiten ze nog meer hebben.

Misschien is iemand in de bediening ook wel handig met het bijhouden van de reserveringen of creatief met sociale media. Daarom biedt hij ook trainingen aan, zodat zijn medewerkers zich blijven ontwikkelen. 

Kevin houdt ervan om gasten een mooie ervaring te bezorgen. Hij luistert goed naar hun wensen en levert graag advies op maat. Daar draait het voor hem om. Daarom zou hij nooit gebruik willen maken van bestellingen aan de hand van een QR-code. Dat is te onpersoonlijk. 

Waar is zijn passie voor de horeca ontstaan?

Op veertienjarige leeftijd begon Kevin als afwasser in een pannenkoekenhuis en mocht hij meewerken in de keuken. Hij vond het leuk om te zien hoe een horecagelegenheid werkt.

Bij zijn volgende baan, in de bediening van een restaurant, leerde hij alles over het sociale aspect. Zoals deel zijn van een team en het enthousiasme naar de gasten. Dat enthousiasme werkte aanstekelijk. Het werk gaf hem zoveel energie dat hij besloot te gaan studeren aan de middelbare hotelschool aan De Rooi Pannen.

Door de jaren heen ontdekte Kevin dat het in de horeca niet altijd gemakkelijk is om voldoende aandacht te hebben voor de gast. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van personeelstekort, dan schiet dat er soms een beetje bij in.

Kevin zoekt naar manieren waarop het personeel efficiënt het werk kan doen, zonder meteen een grote investering te hoeven doen. Een hoger loon is meestal een korte motivator. Wat beter werkt is toch een extra medewerker aannemen, waardoor er meer rust en ruimte ontstaat om het werk op een prettige manier uit te voeren.

Die extra medewerker verdient zich vervolgens terug, doordat er meer tijd komt voor gastvrijheid naar de gast. Hoe mooier de ervaring voor de gast, hoe succesvoller het bedrijf. 

Wat voor TIP heeft Kevin voor mensen die in de horeca werken? 

“Enthousiast personeel zorgt voor een gezond en sterk bedrijf, want de horeca wordt gemaakt door mensen.

Op het moment dat ze zich niet meer uitgedaagd voelen en het werk niet meer leuk vinden, gaan ze een andere baan zoeken, dus investeer in je personeel”, zegt Kevin.

Daarnaast tipt hij dat het personeel zich goed moet kunnen inleven in de gast. “Geef gasten de service, zoals je die zelf zou willen krijgen.”

Hoe mooier de ervaring voor de gast, hoe succesvoller het bedrijf. 

Kevin Raes – Stadsbrouwerij Maasricht

Als TIPPR willen we Kevin feliciteren dat hij de TOPPR van april is. Er zullen er in 2023 nog 8 volgen. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

Horeca TOPPR 's van 2023 met de TOPPR van de maand april Kevin Raes van Stadsbrouwerij Maastricht
Horeca TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s. Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

Missie

Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.

Visie

Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.

Doelstelling

Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers. 

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan. Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

Tekst credits: Esther Derks

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg