De laatste TOPPR van 2023 is bekend: bedrijfsleider Nicole Ditzel (51) zet zich al ruim dertig jaar voor meer dan 100% in voor Febo. “Ik voelde me er vanaf dag één helemaal thuis.” Ze volgt nu de opleiding tot leermeester.
TOPPR van de maand: Nicole Ditzel
- Waarom is Nicole de TOPPR van december?
- Waarom heeft Nicole zoveel plezier in haar werk?
- Welke TIP heeft Nicole voor mensen in de horeca?
Nicole ditzel Dé TOPPR van december
Waarom is Nicole de TOPPR van december?
HR-functionaris Dorian Jiawan, die Nicole opgaf voor deze rubriek, was duidelijk in zijn motivering: “Nicole heeft zich al meer dan dertig jaar voor meer dan 100% ingezet voor Febo. Ze begeleidt graag nieuwe medewerkers en collega’s en staat altijd klaar om te helpen, of het nu bij Febo Oostzaan is of tijdens evenementen. Ze volgt nu een opleiding tot leermeester om de nieuwe generatie op te leiden.”
Als bedrijfsleider stuurt ze haar team aan, maakt ze roosters, registreert ze uren, lost ze problemen op. Maar ze staat zeker ook gewoon in de “winkel” om snacks te verkopen. “Op de vloer aan het werk zijn, vind ik nog altijd het leukste,” zegt ze. “Ik hou niet van zitten.”
“Als je het leuk hebt en de sfeer is goed, blijf je hangen.”
Nicole Ditzel
Waarom heeft Nicole zoveel plezier in haar werk?
In maart is Nicole maar liefst 31 jaar in dienst. Na al die jaren vindt ze haar werk nog steeds leuk: “Je moet het zelf leuk maken,” benadrukt ze. “Ik ben een gezelschapsmens: hou van praten over koetjes en kalfjes en allerlei soorten mensen te ontmoeten. Het werkt niet als ik daar met een chagrijnig gezicht ga staan. Ik zeg altijd: we zijn meer op ons werk dan thuis.”
Ze begon haar carrière als verkoopster in een slagerij, maar dat was niet zo “haar ding”. Ze kende iemand bij de Febo in Amsterdam Noord. Daar had ze direct naar haar zin. “Als je het leuk hebt en de sfeer is goed, blijf je hangen.”
Tegenwoordig werkt ze alweer tien jaar bij de vestiging in Oostzaan, tien minuten van haar huis. “Ik voelde me er vanaf dag één helemaal thuis.” Bij deze vestiging is een drive through voor auto’s, maar kun je ook aan de ronde tafels en banken zitten eten. “We hebben een grote vaste klantenkring. Ik heb uw kippetje al gebraden, ik wist dat u zou komen, zeg ik dan.”
Ze werkt de ene week dagdiensten, de andere avonddiensten. Afwisselend, want de gasten zijn anders: “Overdag gezinnen en werkende mensen, ’s avonds vooral groepen jongeren.” Ze staat ook graag af en toe op evenementen met de mobiele Febo-wagen, in Zandvoort of op de kermis in Volendam bijvoorbeeld.
Welke TIP heeft Nicole voor mensen in de horeca?
“Als je je vak leuk vindt en je kunt goed met mensen omgaan dan zou ik zeker de opleiding voor erkend leermeester overwegen,” zegt Nicole. “Je kunt dan je eigen enthousiasme overbrengen op nieuwe medewerkers.” Als leermeester leid je jongeren op van rond de zestien jaar die een dag naar school gaan en vier dagen werken.
Voor de opleiding ging Nicole drie dagen naar school, moest thuis aardig wat lesstof doornemen en een theorie- en een praktijkexamen doen. Het was leuk om met collega’s van verschillende restaurants en branches in de klas te zitten, vertelt ze, en de problemen te bespreken waar ze allemaal mee te maken hebben. Het personeelstekort bijvoorbeeld. “Je leert veel van elkaar. Ik kan dit zeker aanraden.”
Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.
Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden
Als TIPPR willen we Nicole feliciteren dat zij de TOPPR van december is. Ze is de laatste TOPPR van 2023 voordat we op de Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekendmaken. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier
TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.
Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.
Ook een TOPPR nomineren?
Missie
Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.
Visie
Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.
Doelstelling
Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers.
Wat houdt een horeca-toppr in?
Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen.
Waarom wil je horeca-toppr zijn?
Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven.
Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!
Wanneer ben je een horeca-toppr?
Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd.
Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen?
Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.
Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan.
Ben jij de horeca-toppr van 2023?
Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is.
Waarom doen we dit?
Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven.
Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium.
Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!
TOPPR partners
Tekst credits: Esther Derks & Thessa Lageman
Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.
Nu je hier toch bent ...
Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?
Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!