De TOPPR van de maand juni is floormanager Nini de Jongh. Een geboren gastvrouw. Niets ontgaat haar en ze voelt de gasten bij strandtent Club Cabo feilloos aan. Daarnaast geeft ze op een fijne manier leiding aan haar team.
Dankzij haar duidelijke en directe manier van leiding geven, weten haar collega’s wat ze aan Nini hebben. Ze neemt de tijd om dingen goed uit te leggen. Daarnaast is ze geduldig en een luisterend oor als het nodig is.
Een goed functionerend team is van groot belang, want alleen op die manier krijgen de gasten de beste ervaring. Nini ervaart het als een groot compliment als de gasten aangeven hoe vriendelijk en vrolijk ze de bediening vinden.
“Het is belangrijk dat je uitstraalt dat je je werk leuk vindt”, zegt Nini. “Als je dat niet voelt, dan zit je waarschijnlijk niet op de goede werkplek. Want het is keihard werken in de horeca.”
Ze vraagt haar team altijd wat voor ervaring ze zelf willen hebben als gast in de horeca. Door die visualisatie begrijpen ze nog beter het belang van de manier waarop ze zich opstellen.
Waar komt haar passie voor de horeca vandaan?
Van nature houdt Nini ervan om voor mensen te zorgen. Voor familie en vrienden pakt ze altijd groots uit als ze een etentje organiseert. Het leek haar altijd leuk om op het strand te werken, maar ze woonde ver van de kust. Haar droom was om als private chef aan de slag te gaan bij mensen thuis.
Nini wilde twee passies combineren: koken en contact met mensen. Toen ze naar Haarlem verhuisde voor een opleiding tot vegetarisch kok, was het strand opeens heel dichtbij. Om alle facetten van de horeca te verkennen, besloot ze eerst aan de voorkant te gaan werken als floormanager. De rol van hostess bleek haar op het lijf geschreven. “Dit was wat ik echt wilde. In de buitenlucht werken tussen mensen die genieten van heerlijk eten en drinken. Zelf koken werd minder belangrijk”, zegt Nini.
Ze luistert graag naar de verhalen van de gasten en onthoudt daardoor goed hun gezichten. Bij een volgend bezoek aan Club Cabo worden gasten door Nini dan ook enthousiast begroet. Dat wordt erg gewaardeerd.
Wat voor TIP heeft Nini voor mensen die in de horeca werken?
“Als je alleen maar voelt dat je voor anderen werkt en energie geeft, dan is het eenrichtingsverkeer. Zorg dat er een wisselwerking ontstaat”, tipt Nini. “Jij geeft positieve energie aan de gasten en de gasten geven jou positieve energie terug. Geniet van wat je samen met je collega’s neerzet. Op die manier hou je het leuk en hou je het werk vol. Maak een praatje en leer je gasten kennen. Geen dag is dan hetzelfde.”
Geniet van wat je samen met je collega’s neerzet.
Nini de Jongh
Bij TIPPR zien we hoe hard mensen in de horeca werken, dat waarderen we enorm. Daarom willen we deze zomer horecamedewerkers in de watten leggen als gast bij Club Cabo. Met een kortingsactie en een VIP behandeling kun je heerlijk achterover leunen en genieten van de vibe die je normaalgesproken zelf creëert.
Wat doet Nini het liefst op een vrije, zonnige dag?
Dan zit ze lekker op het strand. Ze vindt het heerlijk om op het strand te werken, maar nog fijner om met een drankje in de zon niets te hoeven doen. “Lekker genieten van eten en drinken en me door vrolijke bediening laten verzorgen. Dat is mijn ideale zomerdag.”
Als TIPPR willen we Nini feliciteren dat zij de TOPPR van juni is. Er zullen er in 2023 nog 6 volgen voordat we op de Horecava 2024 de TOPPR van het jaar bekendmaken. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier
Horeca TOPPR’s 2023
TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.
Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die een podium krijgt.
Ook een TOPPR nomineren?
Missie
Meer waardering voor horecamedewerkers creëren door ze een podium te geven en op deze manier de horeca onder de aandacht te brengen.
Visie
Door het personeelstekort is het noodzakelijk om de bestaande medewerkers extra te waarderen. Door horecamedewerker in de spotlight ze zetten, creëren we bewustwording en waardering voor de horeca.
Doelstelling
Elke maand één TOPPR kiezen die in het zonnetje wordt gezet, om zo meer aanzien te creëren voor horecamedewerkers.
Wat houdt een horeca-toppr in?
Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen.
Waarom wil je horeca-toppr zijn?
Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven.
Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!
Wanneer ben je een horeca-toppr?
Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd.
Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen?
Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.
Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan.
Ben jij de horeca-toppr van 2023?
Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is.
Waarom doen we dit?
Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven.
Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium.
Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!
by Rabbit Events
Plan de beste events met minder werk. Het perfecte evenement organiseren kan makkelijker.Maak ook kennis met het bewezen proces van MICE Operations.Meer leads en...
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat je ermee instemt.NatuurlijkPrivacybeleid