fbpx

TOPPR van Oktober: Tijmen Dijkman – Ron Gastrobar



Onze TOPPR van oktober is restaurantmanager van Ron Gastrobar bij de C in Bloemendaal, Tijmen Dijkman! Hij werd genomineerd door Lennart Maas, initiatiefnemer van de Week van de horeca: “Met zijn indrukwekkende groei, toewijding, passie, leiderschap en vastberadenheid bewijst hij zich elke dag als een waardevolle kracht. Wij zijn superblij met hem en zien voor deze topper een stralende toekomst tegemoet!”

TOPPR van de maand: Tijmen Dijkman

restaurantmanager van Ron Gastrobar bij de C in Bloemendaal, Tijmen Dijkman!
TOPPR van Oktober: Tijmen Dijkman – Ron Gastrobar bij de C

Ontdek met TIPPR.AI waarom Tijmen een echte TOPPR is!
Download gratis de TIPPR-app



OKTOBER-TOPPR: TIJMEN dijkman!

TOPPR logo 2024

Van harte, Tijmen! Wat zijn jouw talenten als restaurantmanager?

“Ik ben een meewerkende restaurantmanager. Dat wil zeggen dat ik mijn team niet alleen train en delegeer, maar ik draai ook mee op de vloer, laat daar zien hoe het moet en probeer een inspirerend voorbeeld te zijn.”

‘Samen slijpen we een team dat bijzonder goed is in samenwerken’

“Daarbij ben ik heel benaderbaar – mensen durven van alles aan me te vragen of met me te delen – en ben serieus begaan met m’n personeel. Samen slijpen we zo een team dat bijzonder goed is in samenwerken.”

’Uit eten gaan moet een feestje zijn!’

“En ik kan een tafel ‘lezen’, om het zo maar te zeggen. Heb een goed gevoel voor dat wat gasten nodig hebben en speel daarop in. Verder moet de vloer soepel worden gerund en dat doen we volgens een 12-stappenplan, zodat ons bedienend personeel ervoor kan zorgen dat gasten een ontspannen en leuke tijd beleven. Dat is dan ook de visie van Gastrobar’s Ron Blaauw: Uit eten gaan moet een feestje zijn!”

Waar komt de passie voor je werk vandaan?

“Vroeger ging ik met m’n ouders heel soms uit eten. Dat deden we echt alleen voor een verjaardag of een enkele keer in de zomervakantie. Ik vond dat zó fantastisch; als gast ergens bij een restaurant dineren… vol bewondering ook voor de mensen in de bediening.”

“Vanuit die prille passie ben ik terechtgekomen bij de Haagse Hotelschool. In 2018 wilde ik mijn theoretische kennis in de praktijk brengen bij een goed restaurant – dat werd Ron Gastrobar. Ik kwam binnen als een jochie met wat stage-ervaring, maar heb hier zó enorm veel geleerd.”

‘We kunnen een avond echt maken of kraken voor onze gasten’

“Ik heb het ook in me om steeds méér te willen weten. En die kennis en dat enthousiasme kan ik weer mooi overdragen aan de rest van mijn team. Alles gaat om gastvrijheid. Wij kunnen een avond echt maken of kraken.”

Welke vormen van verspilling proberen jullie op te lossen?

“Binnen de Ron Gastrobar Groep hebben we vier restaurants en een productiekeuken in Amsterdam Sloterdijk, waar een deel van de ingrediënten – bijvoorbeeld een basismayonaise of kleine tacosnacks – worden geproduceerd en verspreid op afroepbasis. Dat is dus heel controleerbaar.”

‘We doen er veel aan om voedselverspilling tegen te gaan’

“Daarnaast werken we met de slimme software van Horeko, onder meer voor onze recepturen en ons kassasysteem. Het programma is heel erg gericht op het efficiënt bestellen van producten, waardoor er bijna geen verspilling is. Wanneer er wél Waste is, gebruiken we de overgebleven ingrediënten meestal voor personeelsmaaltijden.”

“Verder zijn we veel aan het pre-badgen voor onze dranken, waardoor glazen tot aan de millimeter afgemeten worden gevuld. Daardoor houden we niets over en gooien niks weg.”

“Datzelfde doen we bijvoorbeeld met fruit dat iets ‘verder’ – maar nog steeds prima – is; dat verwerken we in sappen en gebruiken we in gedroogde vorm als garnituur. Wij vinden het enorm van belang om bewust met No Waste bezig te zijn.”

‘De wereld ligt aan je voeten, maar je moet het wel zelf halen’

Tot slot. Welke tip heb jij voor horeca-collega’s?

“Ten eerste: heb plezier! Dat straalt ook enorm uit naar de gasten, zij zien en voelen dat absoluut. Een tweede tip: in de horeca moet je het zelf halen. Begonnen bij Ron in de bediening, ben ik nu met trots restaurantmanager van één van zijn vier restaurants. Gá ervoor, bewijs jezelf waar dat kan en laat weten dat je meer zou willen, waar je ambities liggen. Het kan echt een wereld voor je openen!”

TOPPR van oktober is restaurantmanager van Ron Gastrobar bij de C in Bloemendaal, Tijmen Dijkman met de Hieperdepiper Champagne van Piper
TOPPR van Oktober: Thijmen Dijkamn – Ron Gastrobar bij de C in Bloemendaal

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Tijmen feliciteren dat zij de TOPPR van oktober is. Hij is de tiende TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik dan hier.

Genomineerde TOPPR's van 2024 tot en met oktober
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Ron Gastrobar bij de C – Bloemendaal

TOPPR i.s.m. Week van de Horeca

TIPPR en het TOPPR-initiatief bundelen hun krachten tijdens de Week van de Horeca om de prachtige horecabranche te vieren.

Samen hebben we twee uitzonderlijke TOPPR ’s geselecteerd, die in september en oktober in het zonnetje wordt gezet. De horeca is een dynamische en veelzijdige sector voor jong, oud, studenten én vakspecialisten.

Tijdens de Week van de Horeca, die plaatsvond van 23 tot en met 28 september, zijn nieuwe medewerkers verwelkomd en hebben de huidige horecamedewerkers de waardering gekregen die ze verdienen. Met speciale aandacht zetten we de geselecteerde TOPPR ’s in het zonnetje, die door hun inzet en passie een inspirerende voorbeeldrol vervulden. Het was een week vol enthousiasme en erkenning voor iedereen die de horecasector zo bijzonder maakt.

logo week van de horeca

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Tekst credits: Kilicaslan Hulya

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

On trend met Crushi: inspiratie met de Kiwi & Jalapeño salsa

Bresc Kiwi & Jalapeño salsa: Fris en pittigDe Kiwi & Jalapeño salsa is een verfrissende salsa die de zoetheid van kiwi combineert met de pittigheid...

Chipotle & Bell Pepper Salsa

Bresc NIEUW in het assortiment: de Chipotle & Bell Pepper salsa van Bresc, dé smaakmaker voor een intense, rokerige beleving! Deze salsa combineert de rijke,...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg