fbpx

TOPPR van Januari: Michael Schouten – Restaurant De Korte Duinen

De eerste TOPPR van 2024 is bekend: bedrijfsleider Michael Schouten (29) werkzaam bij Restaurant de Korte Duinen in Soest. Hij werkt al sinds zijn vijftiende in de bediening. Het contact met de gasten vindt hij het leukste aan zijn werk: “Ervoor zorgen dat ze vrolijker de deur weer uitgaan dan dat ze binnengekomen zijn.”

Lid worden van de TIPPR-club? Download gratis de TIPPR-app



TOPPR van de maand: Michael Schouten

TOPPR van januari 2024 bedrijfsleider Michael Schouten (29) werkzaam bij Restaurant de Korte Duinen in Soest voor het de ingang van het restaurant

Michael schouten Dé TOPPR van januari

TOPPR logo 2024

Waarom werkt Michael graag in de horeca?

Sinds september is Michael bedrijfsleider bij restaurant Korte Duinen in Soest, gelegen op een mooie locatie bij wandel- en fietsroutes door een natuurreservaat. Michael beschrijft het als een “familierestaurant met een huiskamersfeer”, waar je terecht kunt voor koffie met gebak, lunch, een borrel en diner.

Hij begon er vijfenhalf jaar geleden als stagiair en ging langzamerhand steeds meer verantwoordelijkheden overnemen van de eigenaar: roosters maken, gesprekken voeren met het personeel over de voortgang en zich bezig houden met het kassasysteem. “Als er wat is, kunnen mijn collega’s bij mij aankloppen.” Veertig medewerkers heeft het restaurant, voornamelijk parttimers. 

Michael werkt ook nog graag in de bediening. Af en toe helpt hij in de keuken, maar zijn voorkeur gaat uit naar het sociale aspect: “Het klantcontact, klantenbinding, de gesprekjes aan tafel, lekker eten serveren en mensen een gezellige middag of avond bezorgen”. Hij voegt eraan toe: “Ik zou gek worden als ik de hele dag achter een bureau moest zitten.”

Onlangs zei een vaste gast tegen hem: “Ik heb je nog nooit chagrijnig gezien.” Michael: “Klopt helemaal, ik ga altijd met plezier naar mijn werk.

“Ik zou gek worden als ik de hele dag achter een bureau moest zitten.”

Michael Schouten

Waarom is Michael TOPPR van de maand geworden?

Oud-collega en vriend Koen Schuitema gaf hem op voor deze rubriek. Zijn motivatie: “Al sinds zijn vijftiende is Michael actief in de horeca. Zijn toewijding aan zowel personeel als gasten bevestigt hij een echte horeca topper is.”

Michael vindt het leuk om te horen. “Het is mooi om erkenning te krijgen voor je werk,” reageert hij. “De TOPPR van de maand is een mooi initiatief. In de horeca is de arbeidsmarkt steeds krapper aan het worden, terwijl het een prachtig vak is. Ik ben de enige uit mijn vriendengroep die nog steeds in de horeca werkt. De andere zes zijn een andere weg ingeslagen.”

De vriend die hem opgaf vertelde ook: “Michael heeft zich onderscheiden als TOPPR door het winnen van de regionale biertapwedstrijd en het strijden in de nationale competitie tijdens de Horecava, de vakbeurs voor de horeca.” Ervaring met biertappen deed hij op tijdens een eerdere baan in een bar.

Afgelopen november deed hij mee aan de regionale biertapwedstrijd in Soest-Baarn. Daar werd hij eerste en mocht hij meedoen aan de landelijke tapwedstrijd. Hij haalde helaas net niet de finale. “Die competitie is heel leuk,” vertelt hij. “Het gaat om meer dan tappen: ook om het glas spoelen, zorgen voor de juiste schuimlaag.”

TOPPR januari Michael Schouten (29) werkzaam bij Restaurant de Korte Duinen in Soest.

Heeft Michael nog een tip voor mensen die in de horeca werken? 

“Behandel de gasten zoals je zelf behandeld wilt worden,” reageert hij. “En ook: los problemen op zoals je dat zelf zou willen. Overal gaat er af en toe iets mis. Zorg ervoor dat je gasten toch weer met een tevreden gevoel naar buiten gaan.” 

TOPPR van januari 2024 bedrijfsleider Michael Schouten (29) werkzaam bij Restaurant de Korte Duinen in Soest achter de tap

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten. Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Micahel feliciteren dat hij de TOPPR van januari is. Hij is de eerst TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR kalender 2024 met alle TOPPR's van het jaar 2024
Horeca TOPPR’s 2023

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Tekst credits: Esther Derks & Thessa Lageman

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg