Elke groente- en fruitsoort in de kalender heeft een milieuscore (A tot en met E). Daaraan kun je zien hoe milieuvriendelijk een bepaalde groente- of fruitsoort is, ten opzichte van andere soorten. Score A is het milieuvriendelijkst, score E het minst. De volgende factoren bepalen de milieuscore: de klimaatimpact van de teelt, het vervoer en de verpakking, het opraken van fossiele brandstoffen, en landgebruik.
Milieuscore B
Deze producten hebben een 2 keer zo hoge milieubelasting als die in score A:
– producten met een hóge opbrengst per hectare uit Nederlandse kassen mét milieubesparende maatregelen (WKK en/of aardwarmte). Bijvoorbeeld: vleestomaten, ronde tomaten en komkommer.
– Bepaalde akkerproducten van buiten Nederland, die per vrachtwagen of schip vervoerd Bijvoorbeeld: kiwi Nieuw Zeeland en Italië, aubergine en mandarijn uit Spanje en sperziebonen uit Senegal.
Bron: Milieu Centraal