fbpx

Moringa: Function in food

7 sinaasappels (vit C), 3 bananen (kalium) en 4 glazen melk (calcium) kan je allemaal in een keer naar binnen krijgen met maar 30-gram moringa.

De plant die gekweekt wordt in de onder andere de Filipijnen, Cambodja, de Verenigde Staten, Mexico en de Caraïbische eilanden kent naast de extreme hoge voedingswaarde ook aardig wat geneeskrachten.

Het is namelijk rijk aan antioxidanten, die bekommeren zich over de vrije radicalen die het lichaam proberen binnen te dringen. Vrije radicalen zijn agressieve stoffen die schadelijk kunnen zijn voor het lichamelijke weefsel en cellen. Daarnaast bevatten de bladeren, peulen en zaden van de moringa plant bevatten ontstekingsremmende eigenschappen.

Moringa kan op verschillende manieren geconsumeerd worden. In poedervorm om door een ‘slowjuice’ of açaí bowl te mengen. Het is ook in thee vorm te verkrijgen voor de consument die het liever naast zijn ontbijt heeft in plaats van erin. Daarnaast is het ook als zaad te verkrijgen, dit kan ook weer door eten gedaan worden maar dan op een broodje hummus met avocado bijvoorbeeld.

https://social.tippr.nl/moringa-function-in-food

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg