fbpx

Natuurwijn: een kleine uitleg

Natuurwijn is trending en is op steeds meer menukaarten te vinden. Wat is het precies en waarin verschilt het met de wijn die we al lang kennen? Het gaat erom dat er bij natuurwijn niets uit de wijn gaat wat er in hoort of in de wijn gaat wat er niet in hoort. Dit staat recht tegenover de conventionele (moderne) wijnbouw, die gebruik maakt van bestrijdingsmiddelen, bijvoorbeeld kunstmest en chemicaliën om onkruid, ziektes en plagen in de wijngaard te voorkomen. Ook in de wijnkelder zelf wordt er normaal gesproken gretig gebruik gemaakt van allerlei technieken om een zo helder mogelijke wijn te maken; denk bijvoorbeeld aan het filteren van de wijn, maar ook aan een flinke dosis sulfiet. Hier zitten echter nadelen aan, bijvoorbeeld het verlies van karakter van de wijn. Daarnaast heeft het ook nadelige effecten op de mens en de natuur.

Bron: JAN

https://social.tippr.nl/natuurwijn-een-kleine-uitleg

Laatste artikelen

High Tea: Een Boost voor de Horeca

Een high tea kan je horecazaak tijdens rustige middaguren extra gasten trekken, waardoor de bezettingsgraad stijgt. Door reserveringen biedt dit evenement een stabiele inkomstenbron...

Hé ondernemer, verdien nu geld met je parkeerplekken!

Orange Charging Heb je laadpalen bij jouw onderneming? Dit is de vraag die steeds meer gasten stellen bij het reserveren van een restaurant of bij het...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg