fbpx

Natuurwijn: een kleine uitleg

Natuurwijn is trending en is op steeds meer menukaarten te vinden. Wat is het precies en waarin verschilt het met de wijn die we al lang kennen? Het gaat erom dat er bij natuurwijn niets uit de wijn gaat wat er in hoort of in de wijn gaat wat er niet in hoort. Dit staat recht tegenover de conventionele (moderne) wijnbouw, die gebruik maakt van bestrijdingsmiddelen, bijvoorbeeld kunstmest en chemicaliën om onkruid, ziektes en plagen in de wijngaard te voorkomen. Ook in de wijnkelder zelf wordt er normaal gesproken gretig gebruik gemaakt van allerlei technieken om een zo helder mogelijke wijn te maken; denk bijvoorbeeld aan het filteren van de wijn, maar ook aan een flinke dosis sulfiet. Hier zitten echter nadelen aan, bijvoorbeeld het verlies van karakter van de wijn. Daarnaast heeft het ook nadelige effecten op de mens en de natuur.

Bron: JAN

https://social.tippr.nl/natuurwijn-een-kleine-uitleg

Laatste artikelen

Waarom is Patisserie Onmisbaar in de Horeca

In de horeca is het vieren van een memorabele momenten net zo belangrijk als het serveren van heerlijke gerechten. Patisserie speelt hierbij een cruciale...

Transformeer Je Restaurant met No-Waste Praktijken!

In de moderne samenleving zien we een groeiende beweging naar het minimaliseren van voedselverspilling. Deze beweging wordt niet alleen omarmd door innovatieve startups en...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg