fbpx

Negroni Sbagliato

“Sbagliato” is een Italiaans woord dat “fout” of “vergissing” betekent. In de context van cocktails verwijst het naar de Negroni Sbagliato, een variatie op de klassieke Negroni waarbij de gin is vervangen door prosecco.

De Negroni Sbagliato is ontstaan doordat een barman bij Bar Basso in Milaan per ongeluk prosecco in plaats van gin gebruikte bij het maken van een Negroni. Dit bleek een heerlijke, verfrissende combinatie te zijn. Het resultaat is een lichtere, sprankelende cocktail – ideaal voor wie van een iets minder sterke Negroni houdt.

Hoe maak je een Negroni Sbagliato?

De Negroni Sbagliato is een variant op de klassieke Negroni, waarbij in plaats van gin mousserende wijn (vaak prosecco) wordt gebruikt.

Ingrediënten:

  • 1 deel Campari
  • 1 deel rode (zoete) vermout
  • 1 deel prosecco (of een andere droge bubbelwijn)
  • Garnering: sinaasappelschijfje

Smaakprofiel

Bitterzoet zoals een Negroni, maar lichter, frisser en sprankelender door de prosecco. Ideaal als aperitief of als zomerse vervanger van de zwaardere originele Negroni.

https://social.tippr.nl/negroni-sbagliato

Laatste artikelen

Fish Tales Conserveria: vraag nu een gratis sample aan.

Fish Tales Perfect voor de horeca, want deze nieuwe blikjes zijn niet alleen smaakvol, maar ook een eyecatcher op tafel.  Fish Tales Conserveria: Ontdek een wereld...

Horeca-TOPPER van oktober: Jeroen van der Werf – The Ald Hotel Den Haag

In de lobby van The Ald Hotel Den Haag zorgt onze Horeca-TOPPR van oktober, Jeroen van der Werf ervoor dat elke gast zich écht...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg