Traditiegetrouw zijn er koffiezaken met filter – en espressobranding. Maar tegenwoordig zien we ook branders die aan Omniroast doen; een manier waarbij de koffie zo gebrand wordt dat het gebrouwen kan worden voor elke zetmethode, filter- of espresso koffie. De traditionele wijze vraagt dat de koffie op een specifieke manier gebrand wordt, aangepast aan de brouwmethode.
Het uitgangspunt hier is dat de beste smaken gemaakt worden door een balans te vinden tussen lichte – of donkere branding en niet per se door één van de twee. Ongeacht de zetmethode kan je met Omniroast het beste uit je koffie halen.
Daarnaast vermindert Omniroast het koffieoverschot probleem, het is niet meer nodig om in te schatten hoeveel filter of espresso je gaat verkopen.
De koffies die hier het meest geschikt voor zijn hebben subtiele smaken en een hoge aciditeit, met een oorsprong uit bijvoorbeeld Ethiopië of Midden-Amerika. Dit zijn koffie met notige smaken, hints van chocolade en over het algemeen een beetje zoetig.
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!
Tekst en foto credit: amsterdamcoffeefestival.com