fbpx

Op en top duurzaam

Eneko Atxa opende Azurmendi in 2003, als uitvalsbasis van zijn duurzame visie: een van de meest bekende duurzame en prijswinnende restaurants van Europa. De driesterrenchef wilt ontzettend respectvol omgaan met zijn omgeving. Dat zie je terug in het restaurantpand op een heuvel, middenin de natuur. Zo bespaart hij ook nog eens op verlichtings- en verwarmingskosten. De glazen wanden zorgen voor een energiebesparing van 50 procent , zonnepanelen wekken energie op en een warmte-koude systeem regelt bijna volledig de temperatuur binnen. Op het dak teelt Atxa eigen groenten. Het water dat daarvoor nodig is komt voor 100 procent uit een grote tank die regenwater opvangt.

Bron: Foodbrigade

https://social.tippr.nl/op-en-top-duurzaam

Laatste artikelen

Horeca-inhaker: Een kopje Espresso Macchiato?

Hoe een kopje Espresso Macchiato je extra omzet oplevert?Afgelopen weekend stond Europa in het teken van glitter, beats en bizarre outfits tijdens het Eurovisie...

NIEUW! Hügli Premium sauzen

Hügli Bresc introduceert vier nieuwe premium sauzen van moederbedrijf Hügli in de Benelux. Deze sauzen zijn speciaal ontwikkeld om foodprofessionals te ondersteunen met hoogwaardige, kant-en-klare...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg