fbpx

“Paniek is gevaarlijker dan het virus.” – 4 tips Coronavirus

Dit artikel verder lezen in de app?Enkele tips van ons aan jou om in je achterhoofd te houden in een situatie als deze;

– Geen paniek zaaien
Paniek zaaien is een grote boosdoener. Het is van belang dat men de actualiteit omtrent het virus in de gaten houdt om zo op de hoogte te zijn van de stand van zaken. Daarnaast heeft iedereen een directe meldingsplicht wanneer iemand verdacht wordt van besmetting en is de overheid aan het anticiperen op een mogelijke besmetting binnen Nederland.


– Zorg als horecaondernemer voor een streng hygiëne beleid
Om besmetting tegen te gaan moet je dit virus behandelen als de normale winter griep. Handen wassen is in het dagelijks leven al een ‘must’ maar druk het je personeel op het hart dit extra nauw in de gaten te houden. Daarnaast kan je als restauranthouder dagelijks voor service je menu’s schoon maken. Zorg dat je géén ‘re-usable’ handdoek hebt voor gasten in je toiletten, hierdoor heb je kans dat bacteriën en virussen achterblijven in de handdoek die keer op keer door anderen gebruikt wordt.


– Moet ik uitkijken met wat ik eet?
Consumenten zijn veelal bezorgt om het feit of ze hun bezoekje aan de Chinees maar moeten laten voor een volgende keer. Shella Cortissos van Vereniging Chinees-Aziatische Horeca (VCHO) verzekert de liefhebbers van de Chinese keukens dat dit niet hoeft. Veel van deze producten komen niet uit China, enkel een aantal droge producten. Echter kunnen virussen hierin niet overleven. Geen reden voor paniek op dit moment dus.


– Kan ik het huis nog uit als het virus in Nederland is?
Het Coronavirus is enkel echt levensbedreigend voor mensen met een verzwakt immuunsysteem en grotendeels ouderen mensen die al kampen met long- of hartziektes. Vaak doet een longontsteking patiënten de das om in plaats van dat het virus dat direct zelf doet.

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

Februari feest

Februari is een maand die in het zuiden van ons land bekend staat als een maand vol feest. Carnaval begint namelijk in deze maand....

Horeca TOPPR van januari – Chefkok Rick Gresnigt

De allereerste TOPPR van het jaar is bekend 🎉 De TOPPR wordt gekozen om waardering uit te spreken voor hardwerkende horecacollega's. Rick Gresnigt is...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.