Rode, gele en groene pepers zijn eigenlijk helemaal niet pittig. Maar door de chemische reactie van de ‘alkaloïde capsaïcine’ op de ‘nociceptoren’ in de tong, raakt het arme smaakorgaan helemaal van slag. Het maakt de tongzenuwen zo erg in de war dat ze denken in brand te staan. Hier komt het branderige gevoel (alsof je vuur gaat spuwen) van hete peper vandaan. Niet verwacht, hè? Zorg in ieder geval dat je een lekker glaasje (choco)melk klaar hebt staan voor de gasten die de spicyness nét niet aankunnen.
Pas op, hete peper!
https://social.tippr.nl/pas-op-hete-peper
Laatste artikelen
On trend met Crushi: inspiratie met de Kiwi & Jalapeño salsa
TIPPR-team - 0
Bresc
Kiwi & Jalapeño salsa: Fris en pittigDe Kiwi & Jalapeño salsa is een verfrissende salsa die de zoetheid van kiwi combineert met de pittigheid...
Chipotle & Bell Pepper Salsa
TIPPR-team - 0
Bresc
NIEUW in het assortiment: de Chipotle & Bell Pepper salsa van Bresc, dé smaakmaker voor een intense, rokerige beleving! Deze salsa combineert de rijke,...
Insight
Verduurzamen met (H)eerlijke Koffie: 5 Tips
Duurzaamheid in de horeca hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met slimme, haalbare aanpassingen maak jij jouw koffievoorziening groener en toekomstbestendig....
Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?
Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.