fbpx

Pestogeheimen…

Pesto is veel meer dan een simpele saus, het is een stukje Italiaanse culinaire traditie, boordevol smaak en geschiedenis. Van oude Romeinse recepten tot moderne varianten met verrassende ingrediënten: pesto blijft een geliefde klassieker in elke keuken. Wist je dit al?

  • Pesto komt van het Italiaanse woord pestare, wat ‘stampen’ betekent – een knipoog naar de traditionele vijzeltechniek.
  • Al in de Romeinse tijd bestond een soortgelijke saus met knoflook, kaas, kruiden en olie.
  • Pesto Genovese wordt gemaakt met D.O.P. (in Nederland is de afkorting B.O.B.) gecertificeerde ingrediënten, zoals de heldergroene basilicum uit de regio van Genua en Parmigiano Reggiano.
  • Het D.O.P. label garandeert dat de producten afkomstig zijn uit hun oorspronkelijke regio en volgens strikte kwaliteitsnormen worden geproduceerd: zo blijft de echte smaak van Italië bewaard!
  • Pesto kent eindeloos veel varianten! Niet alleen basilicum maar zelfs daslook als basis.
  • Sophia Loren, Italiaans filmicoon, zei ooit: “The two most important things in life are good friends and a good plate of pasta.” En wat maakt pasta beter dan een royale lepel pesto?

https://social.tippr.nl/pestogeheimen

Laatste artikelen

NIEUW! Hügli Premium sauzen

Hügli Bresc introduceert vier nieuwe premium sauzen van moederbedrijf Hügli in de Benelux. Deze sauzen zijn speciaal ontwikkeld om foodprofessionals te ondersteunen met hoogwaardige, kant-en-klare...

Duck Rally 12 juli – Samen ben je niet in je eendje!

Op 12 juli ‘dobberen’ duizenden badeendjes over het aangelegde waterparcours op de Zevenhuizerplas. De jaarlijkse Duck Rally  is een vrolijk charity-event met een serieuze missie. Onder...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg