fbpx

Poncha: fruit & vurig water (aguardente)

Er zijn ontzettend veel cocktailrecepten te bedenken. Ben je opzoek naar de nieuwe screwdiver, wel eens gehoord van Poncha?

Dit artikel verder lezen in de app?



Poncha is een cocktail afkomstig uit Camara de Lobos. Dit is een vissersdorpje op het eiland Madeira. Op Madeira zijn dan ook nog veel traditionele poncha-bars te vinden. 

Wat is Poncha?

Poncha is een cocktail dat bestaat uit fruitsap, honing en sterke alcohol. Ondanks het hoge alcoholpercentage brengt Poncha ook gezondheidsvoordelen met zich mee. Het schijnt dat Poncha een goed medicijn is tegen verkoudheid. Vroeger dronken de zeevaarders uit Madeira Poncha om ziektes tegen te gaan. 

Poncha heeft geen sterke alcoholsmaak maar smaakt zoet door de honing. Dit kan verraderlijk zijn en drink deze drank daarom met mate. 😉

Hoe maak je Poncha?

Het traditionele recept wordt gemaakt met aguardente. Aguardente betekent in het Portugees letterlijk “vurig water”. Aguardente is een sterke drank wat normaal gesproken 40-45% alcohol bevat maar dit kan ook meer zijn. De drank is wettelijk begrensd op 78%. Maar je kunt er ook voor kiezen om de poncha met een andere suikerrietalcohol te maken bijvoorbeeld met rum. Daarnaast heb je vers fruit nodig. Vaak wordt er sinaasappel en citroen gebruikt maar er kan ook gekozen worden voor passievrucht, grapefruit of kersen. Alle variatie is mogelijk!

Benodigdheden:
  • 3 theelepels honing 
  • 25 cl aguardente 
  • Sap van 2 citroenen (of ander fruit naar keuze)

Voeg de aguardente toe aan de honing en mix deze met een houten mengstok of de speciaal voor Poncha ontworpen mexelote. Voeg het samen met het fruitsap en meng dit nogmaals. Pak mooie borrelglazen en serveer het uit. 

Wil je meer weten? Download de TIPPR app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg