Bovenstaande afbeelding laat al precies zien waar alle delen van het rund zitten. Zo weet je – in combinatie met deze lijst – precies welk onderdeel je waar voor kunt gebruiken.
Dikke rib
Vlees met een laag vet, die gemakkelijk los te halen is. Bevat weinig bindweefsel en wordt vaak gebruikt als braadvlees.
Fijne rib
Vlees met een dunne laag vet en weinig bindweefsel, wordt vaak gebruikt in een rollade of als braadvlees.
Dunne Lende
Vlees wat dooraderd is met vet en afgdekt met een harde vetlaag. Wordt vaak gebraden bijvoorbeeld de entrecôte of T bone steak.
Dikke Lende
Vlees met veel bindweefsel, bevat harde en minder harde stukken. Wordt vaak gebakken, gebraden of er wordt gehakt of rosbief van gemaakt.
Klaprib
Vlees dat opgebouwd is in lagen met daartussen vet. Het bevat weinig bindweefsel en wordt vaak gebraden of in een rollade gebruikt.
Haas
Haas is vlees met klein beetje vet dooradering en weinig bindweefsek. Hier wordt de tournedos van gemaakt. Geschikt om te sauteren.