fbpx

Rundvlees: wat doe je met welke onderdelen?

Bovenstaande afbeelding laat al precies zien waar alle delen van het rund zitten. Zo weet je – in combinatie met deze lijst – precies welk onderdeel je waar voor kunt gebruiken.

Nek
Vlees met veel bindweefsel en vet. Wordt gehakt van gemaakt.

Schouder
De schouder bevat een laagje vet, maar weinig bindweefsel. Het wordt vaak
gebraden in zijn geheel, bijvoorbeeld rosbief.

Puntborst
Vlees met een vetlaag en veel bindweefsel. Wordt gebruikt in stoofpotten.

Voorschenkel
Vlees met been en merg. bevat veel bindweefsel. Een mergpijp wordt vaak gebruikt om bouillon van te trekken.

Onderrib
Vlees met een dunne vetlaag en weinig bindweefsel. Wordt veel gebruikt als stoofvlees.

https://social.tippr.nl/rundvlees-wat-doe-je-met-welke-onderdelen

Laatste artikelen

Een verrassende Maaza Colada!

Maaza Laat de zomerse vibes in jouw zaak stralen met de verrukkelijke Mango Colada, gemaakt met de heerlijke Maaza Mango. Maaza gebruikt enkel de allerbeste...

De Rijping van Oude Kaas in de Horeca

Kaasrijping, of affinage, is een essentieel proces waarbij kaas onder specifieke condities rijpt om zijn smaak, textuur en aroma te ontwikkelen. Dit proces varieert...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg