fbpx

Rundvlees: wat doe je met welke onderdelen?

Bovenstaande afbeelding laat al precies zien waar alle delen van het rund zitten. Zo weet je – in combinatie met deze lijst – precies welk onderdeel je waar voor kunt gebruiken.

Nek
Vlees met veel bindweefsel en vet. Wordt gehakt van gemaakt.

Schouder
De schouder bevat een laagje vet, maar weinig bindweefsel. Het wordt vaak
gebraden in zijn geheel, bijvoorbeeld rosbief.

Puntborst
Vlees met een vetlaag en veel bindweefsel. Wordt gebruikt in stoofpotten.

Voorschenkel
Vlees met been en merg. bevat veel bindweefsel. Een mergpijp wordt vaak gebruikt om bouillon van te trekken.

Onderrib
Vlees met een dunne vetlaag en weinig bindweefsel. Wordt veel gebruikt als stoofvlees.

https://social.tippr.nl/rundvlees-wat-doe-je-met-welke-onderdelen

Laatste artikelen

Eiwitten in de Horeca: Meer dan een Hype

In een tijd waarin gezondheid, bewust eten en fitness steeds belangrijker worden voor consumenten, spelen eiwitten een hoofdrol in de menukaarten van de moderne...

Extra Marge en meer Gasten? Exclusieve Gerechten in de Horeca

Exclusieve gerechten zoals Japan's 'White Night' ijs van € 7.285In de horeca kunnen exclusieve gerechten een restaurant onderscheiden van de concurrentie, een unieke ervaring...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg