fbpx

Rundvlees: wat doe je met welke onderdelen? (3)

Bovenstaande afbeelding laat al precies zien waar alle delen van het rund zitten. Zo weet je – in combinatie met deze lijst – precies welk onderdeel je waar voor kunt gebruiken.

Spierstuk
Vlees met zeer weinig vet en weinig bindweefsel. Hier wordt de kogelbiefstuk van gemaakt, dit vlees wordt vaak gesauteerd.

Borst
Vlees met een vetlaag en veel bindweefsel. Van de borst wordt vaak gehakt gemaakt, of het wordt gebruikt als stoofvlees.

Vang
Vang bevat veel vliezen, maar een dunne laag vet. Hier wordt vaak tartaar van gemaakt of gehakt.

Platte bil
De platte bil bevat weinig vet, hier wordt biefstuk en rosbief van gemaakt. Is geschikt om te bakken.

Muis
Vlees met zeer weinig vet en weinig bindweefsel. Dit vlees wordt gebraden als rosbief en hier wordt ook het rookvlees van gemaakt.

Staart
Staartstuk is doorregen met vet maar bevat weinig bindweefsel. Van het staartstuk wordt rosbief gemaakt. De staart zelf bevat veel been en vliezen, hier wordt soepvlees van gemaakt, maar dit is nog niet alles, het orgaanvlees van het rund zoals de lever en de nieren worden ook gebruikt. En rundertong is echt een delicatesse!

https://social.tippr.nl/rundvlees-wat-doe-je-met-welke-onderdelen-3

Laatste artikelen

Trendrapport 2024 – Trend: No Waste Restaurant

TIPPR brengt jaarlijks een trendrapport uit, samengesteld uit de rijke data van het grootste online horecaplatform. Deze trends worden gedeeld om de markt inzicht te geven en te helpen anticiperen op toekomstige behoeften van gasten.

Tapmachine

Jägermeister In de horeca is het bieden van een experience belangrijker dan ooit! Wil je jouw gasten de lekkerste ijskoude Jägemeister serveren en ook nog...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg