fbpx

Say cheese!

Hoe maak je nu de perfecte kaasplank? Heerlijk voor na het eten of gewoon voor bij de borrel. Kaas is zo uiteenlopend qua smaak, dat het wel zo handig is om ook de juiste match te maken. Ook qua wijnen.

Vandaag in de hoofdrol: harde kaas.
Comté is een zwaargewicht onder de harde kazen. Niet alleen vanwege zijn formaat, maar ook vanwege zijn diepe smaak. In de kaas proef je zijn oorsprong: de bloemrijke graslanden van de Rhônes-Alpes en de Jura en de zoete smaak van de typische comtémelk. Met deze kaas steel je steevast de show. Probeer ook: de Spaanse schapenkaas Manchego, die naarmate hij rijpt steeds complexer wordt. Hij past uitstekend bij het walnoten-vijgenworstje.

Wat voor drinken serveer je dan het beste? Comté bewijst dat harde kazen net zo goed smaken met witte wijn als met rode. Kies een Franse viognier of chardonnay, of een elegante witte bourgogne

Bron: ELLE Eten / Foto via Pinterest

https://social.tippr.nl/say-cheese

Laatste artikelen

TOPPR van April:  Bilal – HighSide Burgers 

Zeven maanden geleden opende Paulos Dimitropoulos, HighSide Burgers in Alphen aan den Rijn. Een restaurant gericht op luxe hamburgers die bij mensen thuis worden...

Frisse Lente Salade

Rotterdamsche Oude Een klassieker op bijna iedere lunchkaart: de geitenkaassalade. Hoewel er veel varianten zijn, wordt er vaak toch gekozen voor een standaard recept.Wil jij...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg