Hoe maak je nu de perfecte kaasplank? Heerlijk voor na het eten of gewoon voor bij de borrel. Kaas is zo uiteenlopend qua smaak, dat het wel zo handig is om ook de juiste match te maken. Ook qua wijnen.
Vandaag in de hoofdrol: harde kaas.
Comté is een zwaargewicht onder de harde kazen. Niet alleen vanwege zijn formaat, maar ook vanwege zijn diepe smaak. In de kaas proef je zijn oorsprong: de bloemrijke graslanden van de Rhônes-Alpes en de Jura en de zoete smaak van de typische comtémelk. Met deze kaas steel je steevast de show. Probeer ook: de Spaanse schapenkaas Manchego, die naarmate hij rijpt steeds complexer wordt. Hij past uitstekend bij het walnoten-vijgenworstje.
Wat voor drinken serveer je dan het beste? Comté bewijst dat harde kazen net zo goed smaken met witte wijn als met rode. Kies een Franse viognier of chardonnay, of een elegante witte bourgogne
Bron: ELLE Eten / Foto via Pinterest