We gaan langzamerhand weer richting de vries dagen. Een trend die opvalt zijn de wintercocktails. In tegenstelling tot de zomerse cocktails, zorgen wintercocktails ervoor dat jouw gasten de winter warm doorkomen. Geheel nieuwe cocktails of bekende cocktails in een winters jasje. In de cocktails vind je vooral winterse gadgets terug; stoofperen, bloedsinaasappels, maar ook tijm en marshmallows. Om een idee te geven van de wintercocktails leggen we uit hoe je de Spiced Cinnamon and Pear Gin Cocktail maakt.
Ingrediënten:
– 25 ml Limoen
– 50 ml Gin
– 25 ml Peer siroop
– Eiwit van 1 ei
Spiced peer siroop:
– 4 peren (in blokjes, zonder klokhuis)
– 1 kaneelstokje (extra om te serveren)
– 1 steranijs (extra om te serveren)
– 250g basterdsuiker
Bereiding:
Voeg alle ingrediënten voor de peer siroop samen in een pan met 250ml water en laat het voor 20-30 minuten sudderen. Laat het hierna afkoelen.
Zodra het afgekoeld is, voeg je alle overige ingrediënten samen met de siroop in een cocktailshaker zonder ijs en schud deze krachtig. Open de shaker hierna en vul deze met ijs. Schud nogmaals en giet het via een strainer in een gekoelde coupé. Plaats de steranijs op het schuim; En serveren maar!
Laat je verder inspireren in de TIPPR app!