fbpx

Spoom of Spoon

Ook wel ‘boisson frapée’ genoemd.

Wanneer er wat te vieren valt, wordt er vaak een meergangendiner besteld. De gast krijgt met veel verschillende en lekkere smaken te maken in één zitting.

Na al het harde werk wat de keuken in alle gerechten stopt, wil je natuurlijk wel dat van elk gerecht evenveel geproefd kan worden.

Dit artikel verder lezen in de app?



Een (Sgroppino) Spoom neutraliseert de smaakpapillen, het wordt dan ook tussen gerechten in geserveerd en kan ervoor zorgen dat van alles even goed genoten kan worden.

Een Spoom is een verfrissend drankje op basis van sorbetijs en mousserende wijn. Het is essentieel dat hier sorbetijs gebruikt wordt (ijs op waterbasis) want roomijs is te zwaar voor de kracht die dit drankje moet brengen.

De Spoom is ontstaan in de 19e eeuw, daarvoor werden vaak alle gangen tegelijk op tafel gezet. De naam Spoom komt voort uit het feit dat het op een lepel opgediend kan worden of uit een hoog glas gelepeld wordt.

Als je een Spoom tijdens tussengerechten wil serveren, is het best een droge wijn te gebruiken. Van nature is dit drankje namelijk al zoetig en de toevoeging van een zoete wijn zorgt voor een overdosis aan zoet, wat je niet wil.

Het wordt ook vaak met mousserende wijn gemaakt, maar dit is het best te gebruiken als je het na een hoofdgerecht wil serveren en richting de dessert kan op gaat.

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Tekst credit: Kitchenista.nl
Foto credit: tiramisubygeorge

Wil je meer weten? Download de TIPPR app om met ons mee te TIPPR’n

Nu je hier toch bent …

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Laat je verder inspireren in de TIPPR app!

Download de TIPPR app

Laatste artikelen

De Plastic Verpakkingswet: Een Gids voor Horeca

"In deze uitgebreide gids voor horecaondernemers duiken we in de nieuwe plastic verpakkingswetten die het komende jaar van kracht worden. Deze ingrijpende veranderingen in...

Tess van der Meer – Hotel Arsenaal Delft 

De TOPPR van de maand mei is Tess van der Meer, cocktailbar medewerker bij Hotel Arsenaal Delft by Westcord. Tess van der Meer maakt...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leegTerug naar de shop