Dit recept vonden wij op de website van Culy en sindsdien kunnen wij niet meer stoppen met watertanden. Nu de winter voorbij is, is het vaak nog even zoeken welke gerechten er op de kaart komen. Stiekem zit de stamppot van thuis nog in je hoofd en moet je nog even je draai vinden in de zomerse gerechten. Nou, look no further. Dit zomerse recept is onwijs lekker en zeker een goede om op de kaart te zetten als je jouw gasten lekker relaxt van een taco wil laten genieten.
Taco’s
– 1 rijpe mango (kleine blokjes)
– 1 rijpe avocado (kleine blokjes)
– 1/2 rode paprika (kleine blokjes)
– 1/2 rode ui (fijngesnipperd)
– 2 limoenen (sap en rasp)
– 2 zalmfilets
– 8 kleine tortilla’s
– 1 krop baby romaine sla
– 1 klein bosje koriander (fijn gehakt)
– 1 teentje knoflook (gekneusd)
– Peper en zout
– Olijfolie
Limoenmayonaise
– 180 ml neutrale olie
– 1 ei
– 1 theelepel mosterd
– 1 eetlepel azijn
Bereidingswijze:
1. Leg de zalm in de marinade. Meng daarvoor het sap van een halve limoen met een eetlepel olijfolie, de gekneusde knoflook en peper en zout. Leg de zalm erin en zet 15 tot 30 minuten in de koelkast.
2. Salsa time. Meng de paprika, mango en avocado in een kom met de rode ui, het sap van een halve limoen, een eetlepel olijfolie en zout en peper.
3. Mayo mayo. Pak een maatbeker en doe daarin de olie, het ei, de mosterd, azijn en het sap en de rasp van een halve limoen. Meng kort met de staafmixer en je zult zien dat je binnen een paar seconden al mayonaise hebt.
4. Warm de taco’s een voor een kort door in een koekenpan (of in de magnetron) en bak ondertussen de zalm in een koekenpan met een laagje olijfolie.
5. Haal de zalm uit de pan, laat even rusten op een snijplank en trek ‘m dan in grove stukken uit elkaar met twee vorken.
6. Nu kun je de taco’s opmaken! Je mag helemaal zelf weten hoe je dit het lekkerste eruit vindt zien.
7. Serveer het met wat partjes limoen en eventueel een flesje hete saus
Foto credit: www.culy.nl