Nieuw bier serveren in je zaak? Goed plan! Speciaal bier is helemaal in en gaat als warme broodjes over de bar. Het is echter wel belangrijk dat je zelf goed weet wat je verkoopt. Weten hoe je bier smaakt kan daarom nog wel eens handig zijn. Hieronder drie tips voor het proeven van bier.
TIP 1: Water en crackers Zorg voor een glas water voor tussendoor en eventueel crackers. Tussendoor een hap nemen van een groene appel, reinigt ook je smaakpalet. Zo kun je weer objectief naar het volgende biertje.
TIP 2: Tijdstip Zorg dat je een tijdje niet hebt gegeten. Dan is je smaakpalet schoon. Iets pittigs kan na een uurtje zeker nog invloed hebben op hoe je iets proeft. Het beste moment om te proeven is eigenlijk aan het eind van de ochtend, nog voor de lunch.
TIP 3: Vermijd sterke geuren Zorg ten slotte dat je niet in een ruimte bent met sterke (kook)geuren. Dat beïnvloedt de smaak en dat is niet zo handig. Een kroeg is dus stiekem eigenlijk niet geschikt om goed te proeven.
Bron: ELLE Eten / Foto: De Waag