Je kunt een citroen niet alleen gebruiken om heerlijke gerechten mee te maken. De citroen heeft wel wat weg van een alleskunner. In de wandelgangen wordt hij ook wel vaker een überfruit genoemd. Waarom? Je kunt er ook heel goed mee schoonmaken. Wij zetten een aantal schoonmaaktips op een rij die jij of je koks makkelijk kunnen toepassen in de keuken.
TIP 1: Messen roestvrij maken.
Snijd een citroen in tweeën en wrijf met een halve citroen over het mes. Gebruik daarna een zachte doek of spons en wrijf nog een keer tot de roestplekken verdwijnen. Strooi eventueel wat zeezout op de citroen, dan werkt het eigenlijk als een soort scrub. Zijn de roestplekken verdwenen? Was het mes af met afwasmiddel en maak goed droog.
TIP 2: Rasp schoonmaken
Snijd de citroen in tweeën en wrijf een paar keer met het vruchtvlees over de gaten van de rasp. Geef het citroensap de tijd om in te trekken. Spoel de rasp af met heet water, wrijf nog een keertje met de citroen over de rasp indien nodig en klaar is kees! Is de kaas wat uitgehard dan kan je ook hier wat zout gebruiken voor wat extra power.
TIP 3: Magnetron schoonmaken
Knijp wat citroensap uit in een bakje water. Leg de overgebleven schil in het water en zet het bakje in de magnetron. Door het verdampen van het water maken de eetresten zich los. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is de magnetron afnemen met een theedoek.
Bron: ELLE Eten