Opzij, opzij, opzij,
maak plaats, maak plaats, maak plaats,
We hebben ongelooflijke haast.
Opzij, opzij, opzij,
Want wij zij haast te laat,
We hebben maar een paar minuten tijd.
Om deze terrasdrukte te overleven hebben wij een aantal tips, zodat het misschien dan net iets teruggedrongen kan worden.
TIP 1: Grotere glazen
Grotere glazen verkopen heeft één groot voordeel: je personeel hoeft minder vaak heen en weer te lopen. Je kunt dus net zo veel omzetten, met minder handelingen.
TIP 2: Collega’s in zicht
Gasten vinden wachten ontzettend ergerlijk, wat soms onvermijdelijk is tijdens topdrukte. Zorg dat personeel snel een bestelling opneemt en uitserveert en zorg dat er altijd één collega zichtbaar aanwezig is op je terras.
TIP 3: Mise en place
Zorg voor een goede mise en place, zodat de gerechten snel bereid en uitgeserveerd kunnen worden. Zorg dat je voorraad tot in de puntjes geregeld is. Drank al goed gekoeld, genoeg fusten bier beschikbaar, etc.
De meeste tips zullen je wel bekend in de oren klinken, maar tijdens de drukke en soms stressvolle dagen zijn handigheden natuurlijk altijd fijn om te weten.
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!