fbpx

TIPS: Terrasdrukte overleven

Opzij, opzij, opzij,
maak plaats, maak plaats, maak plaats,
We hebben ongelooflijke haast.
Opzij, opzij, opzij,
Want wij zij haast te laat,
We hebben maar een paar minuten tijd.

Om deze terrasdrukte te overleven hebben wij een aantal tips, zodat het misschien dan net iets teruggedrongen kan worden.

TIP 1: Grotere glazen
Grotere glazen verkopen heeft één groot voordeel: je personeel hoeft minder vaak heen en weer te lopen. Je kunt dus net zo veel omzetten, met minder handelingen.

TIP 2: Collega’s in zicht
Gasten vinden wachten ontzettend ergerlijk, wat soms onvermijdelijk is tijdens topdrukte. Zorg dat personeel snel een bestelling opneemt en uitserveert en zorg dat er altijd één collega zichtbaar aanwezig is op je terras.

TIP 3: Mise en place
Zorg voor een goede mise en place, zodat de gerechten snel bereid en uitgeserveerd kunnen worden. Zorg dat je voorraad tot in de puntjes geregeld is. Drank al goed gekoeld, genoeg fusten bier beschikbaar, etc.

De meeste tips zullen je wel bekend in de oren klinken, maar tijdens de drukke en soms stressvolle dagen zijn handigheden natuurlijk altijd fijn om te weten.

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/tips-terrasdrukte-overleven

Laatste artikelen

Forecast Report 2025

De horecabranche staat onder DRUK in 2025. In het Forecast Report van 2025 bespreken we vijf cruciale thema’s die jouw succes bepalen en hoe...

Horeca-DRUK Forecast Report 2025: Strategieën voor Marge, Personeels- en Gasten-DRUK

In de dynamische horeca Nederland 2025 staat de sector onder grote druk door stijgende kosten, personeelstekorten en veranderende gastverwachtingen. Dit horeca trendrapport biedt waardevolle inzichten voor ondernemers die...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg