TIP 1: MEP
Zorg voor menukaarten, doekjes, viltjes, dienbladen, asbakken, stoelkussens, glaswerk, etc. Verkeerde zuinigheid als dit niet op orde is.
TIP 2: Test je handhelds.
Zorg dat je personeel weet wat waar staat! En zorg dit jaar voor mobiele pin automaten.
TIP 3: Zet het team goed neer.
Het systeem moet kraakhelder zijn. Die afspraken met de medewerkers komen er niet zomaar. Experimenteer en coach iedereen die ermee werkt. Het is schokkend hoe weinig aandacht hiervoor aanwezig is bij management en directie. Het gaat niet vanzelf beter! Het personeel moet vaak de problemen oplossen maar gebeurt dit wel op de juiste manier?
TIP 4. Knelpunten
Vraag aan iedereen op de werkvloer wat de knelpunten zijn en los deze op. Aandacht werkt! En kijk eens of er nog wat wiebeltafels te vinden zijn.
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!
Bron: Lennert Rietveld