fbpx

TIPS: Zo motiveer je je personeel (2)

Het is belangrijk als horecaondernemer je te beseffen dat werk een belangrijke omgeving is voor je personeel waar zij een groot deel van hun tijd doorbrengen. Plezier in dat werk is van groot belang. Ook om te voorkomen dat personeel niet op zijn plek is of zich ondergewaardeerd voelt. Blije werknemers zorgen echter voor een fijne sfeer in de zaak en dat leidt weer tot een betere beleving van de gasten. Daarom is het belangrijk dat je als horecaondernemer je personeel blijft motiveren. Bij deze een paar tips.
1. Creëer open en duidelijk communicatie
Belangrijk is de communicatie binnen het team transparant te houden. Plan eens in de zoveel tijd een team meeting waarin je gezamenlijk de eventuele veranderingen, regels en de stand van zaken bespreekt. Zo ben je transparant, zal het team niet plots verrast worden en verbeter je de communicatie binnen de onderneming. Daarnaast is het ook een moment voor het team om vragen te stellen, hun mening te geven.

2. Creëer een echte teamspirit
Ook niet geheel onbelangrijk is het creëren van een hecht team. Organiseer één keer per jaar een teamuitje vol leuke activiteiten. Een eenvoudige manier om het personeel beter te leren kennen en een positieve band op te bouwen.  Dit draagt bij aan een goede sfeer op de werkvloer en een betere samenwerking. Met een goede sfeer kun je ervoor zorgen dat je personeel langer voor je blijft werken, voorkom je dat werknemers uit ontevredenheid jouw zaak verlaten en hoef je niet te kampen met personeelstekort.

3. Vier samen successen en mijlpalen
Maak waar mogelijk er een feestje van. Bijvoorbeeld wanneer er iemand jarig is, iemand promotie heeft gemaakt of geslaagd is. Een kleinigheidje of een gezellige borrel op het werk na sluitingstijd voegt echt iets extra’s toe aan de band met je werknemers. Het laat zien dat je geeft om je personeel. Zet daarnaast de werknemers in het zonnetje die al langer in dienst zijn.

Bron: Lightspeed

https://social.tippr.nl/tips-zo-motiveer-je-je-personeel-2

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg