Onze eerste TOPPR van 2025 is Michiel de Boer, Assistent Food & Beverage (F&B) Manager bij het WestCord Fashion Hotel in Amsterdam. General Manager Maarten van Amerongen is lovend over zijn collega: “Michiel tilt niet alleen zijn eigen afdeling naar een hoger plan, maar is ook een spil in het web binnen het hotel. Afgelopen dagen stond hij bijvoorbeeld als ontbijtkok in de keuken en hielp hij met hetzelfde gemak bij drukke check-ins aan de Front Office. Een terechte topper dus!”
TOPPR van de maand januari: Michiel de Boer
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/TOPPRJanuari20254-600x400.jpg)
Ontdek met TIPPR.AI hoe jij een echte TOPPR kunt worden!
Download gratis de TIPPR-app
- Wat zijn jouw kwaliteiten als Assistent F&B Manager?
- Waar komt de passie voor dit werk vandaan?
- Hoe gaan jullie om met No Waste?
- Welke tip heb je voor mensen die in de horeca (willen) werken?
januari TOPPR: michiel de boer!
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/1-1-600x600.jpg)
Van harte, Michiel! Vertel, wat maakt jou zoal goed in je vak?
“Ik ben goed in regelen en het aansturen van ons team. En ben ook een manusje-van-alles, een soort vliegende keep. Momenteel sta ik bijvoorbeeld in de keuken van ons restaurant te koken. Dus ja, ik vind veel verschillende werkzaamheden leuk, ook als deze buiten mijn rol als Assistent Manager F&B vallen.”
Waar komt de passie voor dit werk vandaan?
“Om te beginnen hebben we een fantastisch team en hebben we het gezellig met de mensen om ons heen. En hen blij maken, daar word ik óók blij van. Dat is wel een passie van me, ja. Die trouwens jaren geleden is ontstaan bij een ander WestCord hotel, het Amsterdamse Art Hotel, waar ik stage heb gelopen. Ben daar vervolgens blijven hangen in de bediening en kreeg al snel de kans om door te groeien naar F&B Supervisor.”
‘Trots om onderdeel te zijn van WestCord’
“Toen dat hotel wat te klein voor me werd, kon ik de overstap maken naar het Fashion Hotel. Dat heeft een uitgebreider restaurant, meer kamers, een grotere event-afdeling… dat vormde een mooie uitdaging. En inmiddels ben ik dus Assistent Manager en trots dat ik al tien jaar onderdeel ben van de WestCord Hotels.”
Welke vormen van verspilling proberen jullie tegen te gaan?
“Verschillende. We gebruiken bijvoorbeeld zoveel mogelijk ingrediënten opnieuw op onze kaart. Dingen die half open zijn maken we op en we verzinnen specials op het menu wanneer producten tegen de houdbaarheidsdatum lopen. Dan gaan we gewoon upsellen en maken daar onderling een soort sportieve wedstrijd van. Ook goed voor de teamspirit trouwens, haha.”
‘We gooien weinig weg en recyclen veel: zo wordt ons afval verwerkt tot varkensvoer’
“Dat soort concrete maatregelen helpen enorm tegen verspilling. We gooien in ieder geval weinig weg en recyclen waar dat kan. Daarnaast kopen we verstandig in, dus niet teveel, we kijken echt naar wat we nodig hebben. Al is dat natuurlijk ook een beetje gokken. Verder wordt al ons afval verwerkt tot varkensvoer – op die manier zijn we ook weer heel bewust bezig met No Waste.”
Tot slot. Heb je een tip voor horeca-collega’s?
“Zorg voor een goede sfeer met collega’s én de gasten. Humor doet daarbij trouwens wonderen. En probeer steeds te blijven leren, zelfs – of, vooral – als dingen buiten je eigen comfort zone liggen. Daar wordt een mens compleet van. In mijn geval was dat bijvoorbeeld in de keuken; ik heb op m’n werk goed leren koken en doe dat nu ook graag thuis voor familie en vrienden.”
‘Constant op zoek naar nieuwe ontdekkingen’
“Dat is nu echt een hobby van me, net als op zoek gaan naar nieuwe restaurants. Wat mijn laatste ontdekking is geweest? Rooftop bar Otto in Marrakesh, waar ik vorige maand was. Dichter bij huis is het Mediterraanse Cantina L’Esquina in Zuid zeker de moeite van het bezoeken waard. Beide absolute aanraders!”
![TOPPR van januari: Michiel de Boer – WestCord Fashion Hotel Amsterdam](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/3-1-600x600.jpg)
TOPPR van januari: Michiel de Boer
![TOPPR van januari: Michiel de Boer – WestCord Fashion Hotel Amsterdam](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/4-1.jpg)
![TOPPR van januari: Michiel de Boer – WestCord Fashion Hotel Amsterdam](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/2-1.jpg)
Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.
Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden
Als TIPPR willen we de felicitaties overbrengen aan de TOPPR. Deze persoon maakt kans op de titel TOPPR van het jaar en zal meedingen naar deze eer tijdens de Horecava. Wil je meer lezen over het TOPPR-initiatief, klik dan hier.
![Horeca TOPPR's 2025](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/7-600x600.jpg)
TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.
Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.
Fashion Hotel Amsterdam – Amsterdam
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/TOPPRJanuari20256-400x600.jpg)
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/TOPPRJanuari202510-400x600.jpg)
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/TOPPRJanuari20258-1.jpg)
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/TOPPRJanuari202511-600x400.jpg)
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/TOPPRJanuari20257-631x1024.jpg)
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/TOPPRJanuari202514-600x400.jpg)
![](https://tippr.nl/wp-content/uploads/2025/01/TOPPRJanuari202513.jpg)
Ook een TOPPR nomineren?
TOPPR Visie
Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert.
Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.
Missie
De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.
Doelstelling
Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.
Wat houdt een horeca-toppr in?
Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen.
Waarom wil je horeca-toppr zijn?
Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven.
Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!
Wanneer ben je een horeca-toppr?
Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd.
Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen?
Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.
Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan.
Ben jij de horeca-toppr van 2023?
Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is.
Waarom doen we dit?
Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven.
Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium.
Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!
Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.
Nu je hier toch bent ...
Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?
Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier
Tekst credits: Kilicaslan Hulya
Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!