fbpx

TOPPR van juni: Ghaith Alsheikh – A Beautiful Mess

De TOPPR van juni is werkzaam bij Restaurant A Beautiful Mess, een veilige haven voor vluchtelingen die in de Nederlandse horeca willen werken. Deze maand vieren we dat sous-chef Ghaith Alsheikh onze TOPPR van juni is. A Beautiful Mess, een initiatief van stichting Refugee Company, biedt vluchtelingen kansen in de horeca en helpt hen doorstromen naar werk of opleiding. Ontdek meer over onze TOPPR van juni: Ghaith Alsheikh – A Beautiful Mess en zijn waardevolle tips voor de horeca.

Lid worden van de TIPPR-club? Download gratis de TIPPR-app



TOPPR van de maand: Ghaith Alsheikh

TOPPR van juni: Ghaith Alsheikh in de keuken van restaurant A Beautiful Mess
TOPPR van juni: Ghaith Alsheikh – A Beautiful Mess
TOPPR logo 2024

Gaith Dé TOPPR van MEI

Naast een fantastische experimentele keuken biedt restaurant A Beautiful Mess een veilige basis aan mensen die gevlucht zijn naar Nederland. Ook sous-chef Ghaith Alsheikh moest noodgedwongen helemaal opnieuw beginnen. Deze ervaren en kundige sous-chef is slim, betrokken en neemt zijn werk zeer serieus. Om die reden is hij de TOPPR van de maand juni.

TOPPR van juni: Ghaith Alsheikh in de keuken van restaurant A Beautiful Mess

Wat maakt restaurant A Beautiful Mess zo bijzonder?

A Beautiful Mess – een initiatief van stichting Refugee Company – is meer dan een restaurant waar je heerlijk kunt eten. Vanuit hier kunnen mensen die gevlucht zijn, wennen aan Nederland, zich richten op de toekomst en uitstromen naar een baan of opleiding. 

Het restaurant organiseert ook kookworkshops, rondleidingen en een maandelijks community dinner, waar je samen eet met mensen die op één van de 140 plekken in Nederland op asiel wachten.

Inmiddels is er een restaurant gevestigd in Arnhem, Utrecht en Amsterdam. Ghaith Alsheikh werkt als sous-chef in Amsterdam, aan de Oosterdokskade, met prachtig uitzicht over het Y. 

Wat betekent restaurant A Beautiful Mess voor sous-chef Ghaith Alsheikh?

Ghaith vluchtte 9 jaar geleden vanwege de oorlog in Syrië naar Nederland. Nadat hij 7 jaar geleden het re-start programma doorliep bij A Beautiful Mess, volgde hij een koksopleiding en een opleiding voor zelfstandig ondernemen. 

Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een zeer kundige sous-chef. “De liefde voor koken heb ik van mijn ouders meegekregen. In Syrië had ik zelfs mijn eigen restaurant”, vertelt Ghaith. “Toen de horecalocatie van restaurant A Beatiful Mess in Amsterdam werd geopend, werd ik gevraagd voor een leidinggevende rol in de keuken. Die kans heb ik met beide handen aangegrepen.” 

Niet alleen vanwege zijn passie voor koken. Naast het runnen van de keuken, geeft Ghaith ook kooktrainingen en kookworkshops aan mensen die zijn gevlucht. Dat doet hij met empathie en met humor, want hij weet als geen ander hoe belangrijk het is voor mensen met een trauma om zich veilig te voelen. 

TOPPR van juni, Ghaith Alsheikh in de keuken van restaurant A Beautiful Mess voor het opmaken van een bord

“Soms vertellen ze mij verhalen die ze nog nooit met iemand hebben gedeeld. Hier ontdekken ze dat ze niet de enige zijn met trauma en angst.”

Wat voor tip heeft Ghaith voor mensen die in de horeca werken?

“Ga alleen in de horeca werken als je passie hebt voor het vak”, tipt Ghaith. “Zonder passie hou je het niet vol, want het is hard werken.” 

Ga alleen in de horeca werken als je passie hebt voor het vak

Ghaith Alsheikh

Daarnaast is het belangrijk om een doel te stellen voor jezelf. Wanneer je ergens naartoe werkt, dan krijg je energie en blijf je gemotiveerd. Zo heeft Ghaith zich gespecialiseerd in gerechten voor mensen met een voedselallergie. 

Zelf is hij gediagnostiseerd met de ziekte van Crohn, waardoor hij aan den lijve heeft ondervonden hoe moeilijk het is om lekker en gezond te eten. Hij heeft zichzelf, naast zijn werk als sous-chef, ten doel gesteld om heerlijke, gezonde gerechten te maken voor mensen die niet alles kunnen eten. Samen met een chef-kok, diëtiste en manager is hij zijn eigen onderneming gestart genaamd Holy Gut. Je kunt alles over dit horecabedrijf vinden op: www.holygut.nl

“Zonder passie hou je het niet vol, want de horeca is hard werken.”

Ghaith Alsheikh

Bij TIPPR hebben we waardering voor de harde werkethiek van de horecamedewerkers, en daarom willen we hen graag in zonnetje zetten.

Wil je een horecamedewerker nomineren als TOPPR? Klik hier voor meer informatie hoe je een TOPPR kan aanmelden

Als TIPPR willen we Ghaith feliciteren dat hij de TOPPR van juni is. Hij is de vijfde TOPPR van 2024 en zal meedingen naar de titel TOPPR van 2024 tijdens de Horecava 2025. Wil je meer lezen over het TOPPR initiatief, klik hier

TOPPR collectie van 2024 tot juni
Horeca TOPPR’s 2024

TIPPR vindt het belangrijk om hardwerkende horecamedewerkers in het zonnetje te zetten en onze waardering uit te spreken naar deze TOPPR’s.

Daarom wordt er elke maand één horeca-toppr gekozen die het podium krijgt.

A Beautiful Mess, Amsterdam

Ook een TOPPR nomineren?

Welke horeca TOPPR wil jij in het zonnetje zetten?

TOPPR Visie

Vanwege het personeelstekort is het van essentieel belang om extra waardering te tonen voor ons personeel. Het horecavak wordt zelfs onderschat; soms wordt het gezien als een bijbaan. Het is belangrijk om te benadrukken dat het horecavak verre van verspilling is, omdat het de communicatieve vaardigheden van medewerkers aanzienlijk verbetert. 

Door bewustwording te vergroten, zal de waardering voor de horeca toenemen, wat begrip en respect voor het vak bevordert. Het aanbieden van een TOPPR platform voor de horeca zal bijdragen aan deze waardering en kan mogelijk de tevredenheid van medewerkers verbeteren.

Missie

De horecabranche kampt met personeelstekorten en wordt vaak onderschat. Horecawerk is meer dan een baan; het is een waardevolle, communicatieve ervaring die gelijkstaat aan topsport. Horecapersoneel verdient daarom grotere waardering en erkenning. Door het uitlichten van de prestaties van horeca TOPPR's wordt het bewustzijn over dit mooie beroep verhoogd en komt de horeca positief in de spotlight.

Doelstelling

Ons doel voor 2024 is het maandelijks eren van een horecamedewerker door deze de 'TOPPR van de Maand' titel te geven, om erkenning voor de branche te verhogen. We streven ernaar om in dit topsportjaar meer dan 100 horecaprofessionals te belichten met de 'no waste' TOPPR-trui. We zullen dit doel realiseren in samenwerking met vijf strategische partners, om ons bereik te maximaliseren en de horeca op een breder vlak te promoten.

Wat houdt een horeca-toppr in? 

Elke maand kiezen wij een horecamedewerker uit die we een podium geven via de socials van TIPPR en de partners die dit initiatief ondersteunen. 

Waarom wil je horeca-toppr zijn? 

Als TOPPR van de maand zal je in het zonnetje worden gezet. We zullen je via social media extra onder de aandacht brengen en ook jouw werkplek een extra podium geven. 

Daarnaast ontvang je een TOPPR-pakket om er een feestje van te maken. Elke maand is het weer een andere prijs en aan het eind van het jaar zal de TOPPR van het jaar gekozen worden. Deze TOPPR gaat als gast de horeca zelf beleven als echte winnaar!

Wanneer ben je een horeca-toppr?

Een horeca-toppr is een horecamedewerker die zich onderscheidend heeft opgesteld en een bijzondere bijdrage heeft geleverd. 

Hoe wordt een horeca-toppr uitgekozen? 

Elke maand kun jij je horeca-toppr insturen via www.tippr.nl/toppr. Horecamedewerkers kunnen door hun collega’s, leidinggevende of gasten opgegeven worden als zij iets extra’s hebben gedaan.

Deze medewerker verdient extra waardering als deze bijvoorbeeld een werkdienst heeft overgenomen, een extra dag heeft gewerkt, een menu heeft bedacht of bijvoorbeeld iets extra’s voor een gast heeft gedaan. 

Ben jij de horeca-toppr van 2023?

Op de laatste dag van iedere maand zal de horeca-toppr van de maand worden bekendgemaakt. Aan het eind van het jaar worden alle TOPPR’s nogmaals benoemd en wordt er door de horeca gestemd wie de horeca-toppr van het jaar is. 

Waarom doen we dit? 

Horecamedewerkers vinden is erg lastig. Steeds minder mensen willen in de horeca werken of werken een kortere tijd. Door horecamedewerkers in het zonnetje te zetten, voelen ze zich extra gewaardeerd, waardoor ze hun werk nog leuker gaan vinden. Ze zullen langer blijven werken en eventueel nieuwe medewerkers werven. 

Heb jij een collega of horecamedewerker die je in het zonnetje zou willen zetten? Stuur hieronder je gegevens en verhaal in. Waarom is hij/zij volgens jou de horeca-toppr van de maand? Misschien staat jouw collega of horecamedewerker straks wel op het podium. 

Spreek jouw waardering uit voor jouw horeca-toppr en laat zien dat ze het niet voor niets doen!

TOPPR partners

TOPPR 2024 PARTNERS, TIPPR, HORECAVA, BIDFOOD, CHEFFIX, APPRENDO, PIPER HEIDSIEK STAFFABLE

Wil je meer weten? Download de TIPPR-app om met ons mee te TIPPR'n.

Nu je hier toch bent ...

Wil je inspiratie op maat, die afgestemd wordt op jouw behoefte?

Download dan geheel GRATIS de TIPPR app en ontvang onbeperkte input om je omzet te stimuleren of open een TIPPR shop. Klik hier

Tekst credits: Esther Derks

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

Download de TIPPR-app

Laatste artikelen

Een steuntje in de rug voor ondernemers

Buckaroo Horecaondernemers hebben met steeds hogere kosten te maken. In sommige gevallen zijn de kosten seizoensgebonden of verschillen ze per maand. Datzelfde kan gelden voor...

TOPPR van Augustus: Simon Daniël – Mr. Finch

TOPPR van de maand augustus, Simon Daniël, bartender bij het Utrechtse Mr. Finch.
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg