fbpx

Trends in de bezorging

De markt van de maaltijdbezorging is in volle groei. Steeds meer horeca kiest ervoor om producten te laten bezorgen. We nemen je graag mee in een aantal bezorgtrends die we gevonden hebben.
1. Maaltijd bezorging wordt groener.
De consument is groener bezig dan ooit en verwacht dit ook van ondernemingen. De maaltijdbezorgsector wordt aangekeken op de verpakkingen die worden gebruikt. Je ziet ondernemingen tegenwoordig al werken met 100% herbruikbare verpakkingen en bestek.
Een voorbeeld zijn de retourverpakkingen van Marleenkookt.nl. Marleenkookt.nl bezorgd maaltijden aan huis in mooie porseleinen schalen. Deze schalen nemen zij bij een volgende bestelling weer mee retour.
2. Veel leveropties.
Gasten willen het liefst zo snel mogelijk hun maaltijd voor de deur hebben, dat is niet veranderd. Wel is de manier waarop de maaltijden geleverd worden veranderd. Zo wordt het normaal voor detailhandels om boodschappen direct af te leveren in de koelkast. Verder kan je tegenwoordig ook vanuit je auto of smart TV bestellingen doen.
3. Supermarkten bezorgen
Je ziet supermarkten steeds meer veranderen, ze nemen het assortiment uit dr horeca over en gaan aan de slag met bezorging. Naast supermarkten profiteren ook detailhandels en kruidenierszaken van de bezorgopties. De enige uitdaging die supermarkten hebben is de hoge transportkosten en het ontwikkelen van een eigen bezorgdienst.
4. Maaltijdboxen
De vraag naar maaltijdboxen is toegenomen. Door een box te bestellen is het voor gasten niet meer nodig om naar de supermarkt te gaan en om na te denken wat ze willen gaan eten iedere avond.
5. Thuis chefs
De afgelopen tijd is het inhuren van een chef in huis populair geworden. Gasten krijgen op deze manier andere eetervaring mee en de vrijheid om te bepalen of ze binnen of buiten gaan eten en hoeveel personen er mee-eten. 
6. Vegan
Steeds meer bezorgplatforms en restaurants zetten vegetarische en vegan opties op het menu. Daarnaast wordt er voor bekende maaltijden en snacks met dierlijke producten vaak een plantaardig alternatief gegeven.
Lees onze gehele blog over Bezorgplatform hier!

https://social.tippr.nl/trends-in-de-bezorging

Laatste artikelen

Profiteer van het EK met Speciale EK-cocktails

Het EK nadert snel, en als horecaondernemer heb je de perfecte gelegenheid om hiervan te profiteren. Door EK-gerelateerde extra's aan te bieden, kun je...

Het belang van EBITDA in de horeca

Als horecaondernemer kan EBITDA je waardevolle inzichten bieden in je bedrijfsvoering. EBITDA, afgeleid van Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation, and Amortization, onthult de zuivere...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg