fbpx

Voedselverspilling

Jaarlijks wordt er in de horeca wel 51.000 ton aan voedsel verspild. Dat is een hele hoop. Voedselverspilling vindt zowel plaats in de keuken als bij de gast en een groeiend aantal horecaondernemers is zich hier al van bewust. Zij zetten zich proactief in om zo min mogelijk voedsel weg te gooien. Toch sluipt het er stiekem vaak in en wordt er onnodig veel weggegooid. Wij hebben daarom een paar tips verzameld, zodat ook jij minder voedsel zal verspillen.

TIP 1:
Maak gebruik van een vaste en kleine kaart. Een kleine kaart helpt u doelgerichter in te kopen, zodat u minder voedsel verspilt.

TIP 2:
Bereid producten voor, voordat u ze opslaat om voedselverspilling tijdens opslag te minimaliseren: producten zoals vlees en groenten koken in een warm water bad en daarna vacuüm opslaan. Dit verhoogt de houdbaarheid van de opgeslagen producten.

TIP 3:
Laat producten meerdere malen terugkomen op de menukaart. Denk aan: broodje zalm met bosui, pasta met zalm en paprika en een paprikasoep met bosui.

TIP 4:
Mocht blijken dat senioren of kinderen moeite hebben met de geserveerde porties. Overweeg dan bijvoorbeeld om naast hele porties, ook halve porties op de kaart te zetten.

Succes!

https://social.tippr.nl/voedselverspilling

Laatste artikelen

Drie soorten knoflook kort uitgelicht!

Knoflook is een vaste waarde in de keuken. Maar wist je dat het soort knoflook grote invloed heeft op smaak, intensiteit en toepassing? Net...

TOPPR van de maand juni: Kamel Aouichaoui – Floor Manager bij Pavarotti in Den Haag

TOPPR van de maand juni is Kamel Aouichaoui (66), Floor Manager bij restaurant Pavarotti in het Haagse Kijkduin. Als de trotse drager van de titel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg