fbpx

Voutje bedankt!

Tijdens het runnen van een horecazaak heb je veel dingen aan je hoofd. Dat zorgt ervoor dat sommige zaken misschien wel over het hoofd worden gezien.

Iets waar je juist zorgvuldig mee om moet gaan is de menukaart en de spelling daarvan. Dit geef je aan al jouw gasten en moet dus tot in de puntjes verzorgd zijn. Besteed hier daarom veel aandacht aan.

Puntjes op de i
Een foutje op de menukaart lijkt onschuldig maar straalt slordigheid uit. Gasten vinden het niet professioneel overkomen en vragen zich af of er ook bij andere vlakken van service weinig aandacht wordt geschonken; maakt het restaurant wel schoon of zijn ze dan ook te snel tevreden? Daarom zijn juist de puntjes op de ‘i’ ontzettend belangrijk. 

Veel gemaakte fouten:
– Capuccino. Let op bij de spelling van gerechten met dubbele letters. De juiste spelling van cappuccino is op deze manier. 

– Advocado. Advocaat wordt vaak verward met deze groente. De juiste spelling is avocado.

– Alïoli. Het is ook verwarrend met zoveel klinkers bij elkaar. Aïoli spel je in de Nederlandse taal op deze manier. In andere talen zijn wel andere spellingsmanieren mogelijk.  

– Yakatori. Veel mensen zullen het wel uitspreken op deze manier, maar het wordt als Yakitori geschreven. 

– Slibtong. Sliptong spel je zo. Deze vissoort “slipt” makkelijk door de vissersnetten en daarom spel je het met een ‘p’.

– Panini of panini’s? In het Italiaans is één broodje een panino. En meerdere broodjes zijn panini. Panini’s bestaat dus in het Italiaans officieel niet. In Nederland zijn er echter twee meervoudsvormen mogelijk. Kijk daarom goed welke je wil gebruiken.

In één keer een goede menukaart laten afdrukken, bespaart geld en energie. Heb je een foutje in je menu dan wil je toch al je menu’s weer opnieuw laten doen en dat kost geld. 

Heb je deze woorden gecheckt maar ben je toch benieuwd of er meer fouten op jouw menukaart aanwezig zijn? Doe de check via menukaart-check.nl

Inspiratie credits: Martine Wooning

Laat je verder inspireren in de TIPPR-app!

https://social.tippr.nl/voutje-bedankt

Laatste artikelen

10 TIPS Trend: No Waste Restaurant

Kosten Besparen met No Waste - van Waste naar No Waste RestaurantDuurzaamheid in de horeca gaat verder dan het bord - het is een ketenbrede...

Lekker zomers: gekonfijte Artisjokburger

Caprichos del Paladar Steeds meer consumenten kiezen voor een burger. Hier zien we dat steeds vaker de keuze gemaakt wordt voor een gezonde gourmet burger.Caprichos...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg