fbpx

Vriesband vermindert de smaak en kleur van vlees

Zie je kleine sneeuwvlokken in je zipper of tupperware? Dan is het eten hoogstwaarschijnlijk niet meer lekker om te serveren. Deze sneeuwvlokken noem je ook wel vriesbrand. Watermoleculen kruipen, doordat ze in contact zijn gekomen met lucht, uit het eten en veranderen in ijskristallen. Het kan dus wel eens voorgekomen zijn dat je mooie, rode steak veranderd is in een deprimerende, grijze steak en je varkenshaas eerder bruin is dan roze. Het eten is dan misschien nog wel safe om te eten, maar het verliest wel z’n textuur en smaak. Jouw gasten zullen om dit vlees helaas niet staan te springen.

https://social.tippr.nl/vriesband-vermindert-de-smaak-en-kleur-van-vlees

Laatste artikelen

Variabele prijsstelling in de horeca

De horeca maakt momenteel een belangrijke transformatie door waarbij betere bezetting en prijsflexibiliteit cruciaal zijn. Het gebruik van bestelzuilen met variabele prijsstelling stelt gasten...

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg