fbpx

Waar komt bloody mary vandaan?

De bloody mary kennen we allemaal. Een ouderwets drankje dat voornamelijk bestaat uit tomatensap en vodka. Voor de smaak worden vaak nog enkele druppels worcestersaus en tabasco toegevoegd en wat peper. Een luxere mix bevat ook limoensap. Als ‘roerstaaf’ wordt vaak een stengel bleekselderij gebruikt.
De verhoudingen in een glas bloody mary zijn als volgt: drie delen wodka, zes delen tomatensap en (eventueel) een deel limoensap. Maar waar komt dit bloederige drankje nu eigenlijk vandaan? De bloody mary is vanwege zijn rode (= bloederige) uiterlijk genoemd naar de zestiende-eeuwse koningin Maria I van Engeland, die vanwege haar zware vervolging van protestanten deze bijnaam had.

https://social.tippr.nl/waar-komt-bloody-mary-vandaan

Laatste artikelen

80 Oesters Openen in 30 Seconden?

Het gebruik van vloeibare stikstof (liquid nitrogen) om oesters te openen is een methode die vaak in de horeca wordt toegepast, vooral als er...

Cashew Trend Kan Niet Ontbreken in de Horeca

Cashewnoten, uniek vanwege hun groeiwijze aan de kasjoeboom, bieden uitgebreide culinaire mogelijkheden voor de horeca en leveren tegelijkertijd gezondheidsvoordelen op. Dankzij het rijke voedingsprofiel...
Advertismentspot_img

Op de hoogte blijven van de laatste trends in de horeca?

Meld je aan voor onze gratis nieuwsbrief.

0
    0
    Winkelwagen
    Jouw winkelwagen is leeg